Women power på Strand Gatherings

“Vi arbetar med att stärka kvinnors position världen över”

 

HER Global Network besökte Radisson Blu Strand Hotel i Stockholm med riktigt women power. Kvinnliga förebilder och ledare samlades i Strand Gatherings för ett inspirerande event. Grundarna till nätverket är Aleksandra Avli och Sofia Kacim.

HER Global Network är gjort för kvinnor av kvinnor. Det är ett nätverk som lyfter fram det bästa och som tror på din kraft. Det är en kvinnlig global kraftinsamling där du får engagera dig på alla plan, inte bara professionellt utan också känslomässigt.

Nätverket kopplar ihop och lyfter drivna kvinnor i städer runt om i världen för att diskutera ämnen som ledarskap, entreprenörskap och jämställdhet. Tanken bakom HER är att regelbundet samla kvinnor kring samma bord för att diskutera, nätverka och bygga en bättre värld.

HER skapades för kvinnor som ser motgångar som möjligheter, med ett intresse av att växa och som tar med andra kvinnor på sin framgångsresa. ”Med vårt nätverk samlar vi de bästa kvinnorna och skapar tillsammans den förändring vi vill leva i”, säger Avli.

En kväll på Radisson Blu Strand Hotel

"Alla i HER har olika livsstilar, visioner och mål, men vad som förenar dem globalt eller lokalt är deras passion för sitt arbete och det gemensamma intresset att utvecklas som karriärkvinnor och medvetna människor", sa Kacim när de samlats på Strand Hotel.

Kvällen började med HER mingel på Radisson Blu Strand Hotel med uppfriskande cocktails på den soliga takterrassen med utsikt över Stockholms takåsar. Sedan fortsatte ett rundabordssamtal i mötesrummet Harbour Suite, med utsikt över Strandvägen och båtarna i Nybroviken.

Båda grundarna Avli och Kacim hoppades att höra hur kvinnligt ledarskap blivit en viktig del inom den globala ledningen hos både Radisson Blu och Radisson Hotel Group. Kvällen föreläsare var Strand Hotels General Manager Eva Kalling-Hansson. Hon höll ett inspirerande tal om Radisson Hotel Group initiativ "Women in Leadership" som syftar till att främja antalet kvinnliga ledare i företaget. Eva reflekterade över sin egen karriär och startade en diskussion om kvinnor på arbetsplatsen, olika karriärvägar och att hitta sin plats - en dialog som fortsatte i timmar.

Strand Hotel syftar till att skapa en miljö där stora idéer kan främjas och där oförglömliga minnen är det som betyder mest. "Vi vill att alla i nätverket ska komma ihåg vad de kände när de deltog i ett HER-event", säger Kacim och Avli.

 

Inte en enmansshow

Efter att Kacim och Avli träffats för tre år sedan har de redan etablerat ett globalt nätverk med rötter i Stockholm, Berlin, New York, London, Barcelona och Köpenhamn.

"HER har aldrig varit en enmansshow. Vi kompletterar verkligen varandra; våra olika arbetsområden är det som gör oss intressanta och välbalanserade som ett team”, säger Avli. Vi arbetade i flera månader med att vrida och vända på vår vision innan vi skickade ut inbjudningarna till vårt första event. Detta har gett oss en stabil grund för att fortsätta bygga och utöka nätverket.

Deras nästa mål är att öppna ett HER Office Space som är ett kvinnligt co-working space. De har tidigare samarbetat med Women Work Space med stor framgång.

Hitta inspiration i små och stora saker i livet

Båda kvinnorna hittar inspiration i sitt arbete men också från aktiviteter utanför jobbet. Oavsett om det handlar om klasser eller hård konditionsträning, får det båda kvinnorna att känna sig fria och att bara vara i nuet. "Vi vill leva och arbeta för de där små stunderna i vardagen", förklarar Avli.

Kacim fortsätter: "Alla härliga diskussioner, intressanta ämnen, energin och viljan att göra gott inspirerar oss varje gång. Jag är verkligen tacksam för alla våra HER’s."

Kraftfulla kvinnor som rollmodeller

Både Avli och Kacim har starka förebilder. "Du måste ha förebilder för att kunna hantera vardagliga utmaningar både mentalt och professionellt", säger Avli.

Båda två berömmer sina mammor och säger: "Kvinnor runt mig har kämpat flera hårda strider och med stolthet och respekt vann de samtliga. Min mamma har magisk kraft, och jag är mig själv på grund av hennes värderingar och val i livet”, säger Avli om sin mamma.

"Precis som Aleksandra är min mamma min största inspirationskälla. Som dotter till en invandrare i ett land som kan tyckas mycket stängt och mörkt mestadels av året, är hon solen. Hon ger aldrig upp, är en sann entreprenör som ser möjligheter i allt och får alla att skratta - oavsett vad”, säger Kacim.

Feminism = frihet

Feminism var ett hett ämne under kvällen på Strand Hotel. "Personligen tror jag att feminism varierar beroende på kultur och var i världen man befinner sig. Vad som är vanligt inom alla feministiska rörelser är kampen för jämställdhet - oavsett om du är man eller kvinna. Vi förtjänar alla att få samma respekt”, säger Avli.

När frågan om huruvida feministiska rörelser fortfarande har en nödvändig plats i ett land som Sverige, blir svaret ett rungande ja. "Vi har kommit långt framåt. Men vi är inte helt där än. Löneklyftan och jämställdhet i styrelser är bland annat bara några av de stora kvinnliga frågorna framöver."

Berätta vad du tycker