Way Out West 2016

Festival är för många en självklar del av sommaren. Den perfekta blandningen av härlig musik, vänner och (förhoppningsvis) sol är onekligen en vinnande kombination. Festivallivet kan innebära tältande då du offrar vardagsbekvämligheter på festivaler som Roskilde, Peace and Love och Bråvalla. För dig som är ute efter bra musik, stämning och fest samtidigt som du har tillgång till en riktig säng och dusch är stadsfestivalen Way Out West i Göteborg ett hett tips.

De stora namnen i år som frontar festivalens line-up är bland annat Morrissey, Sia, Grace Jones, Haim, Cvrches, M83, The Last Shadow Puppets, Massive Attack, Skepta, Descendents, Deportees, James Bay, Travis Scott, Young Lean, Jamie XX, The Tallest Man on Earth och många, många fler. Markera 11-13 augusti i kalendern, det är nämligen då festivalen går av stapeln!

Se hela line-upen här.

Luger

Way Out West arrangeras nu för det nionde året i Slottsskogen i Göteborg. Arrangörerna är företaget Luger som står bakom mycket som händer inom Musiksverige idag och verkar inom tre områden; konserter, festivaler och som bokningsagentur. Konsertlokaler som sköts av Luger är exempelvis Debaser, Södra Teatern, Cirkus, Berns, Pustervik och Trädgården. Att Luger driver många av Sveriges bästa konsertlokaler och festivaler i samband med att ha en stor artistbas i bokningsområdet (både svenska och internationella) gör att företaget har goda förutsättningar att skapa episka spelningar och festivaler.

Stay Out West

Trodde du att Way Out West är begränsat till området i Slottsskogen? Förutom konserterna som äger rum i skogen finns ytterligare aktiviteter på klubbar inne i centrum. Under kvällarna hittar du mindre spelningar och filmvisningar på Göteborgs bästa klubbar. Anderson Paak, Aluna George, Little Jinder och Daniel Adams Ray är exempel på spelningar. Filmer som visas är bland annat den hyllade dokumentären Cowspiracy och Arcade Fire: The Reflektor Tapes.

Förberedelser

Konserter är alltid roligare om du lyssnat in dig på artisten/bandet innan! Som tur är har Way Out West gjort det enkelt för dig och skapat en Spotifylista med de allra nyaste releaserna.

Att packa inför Way Out West behöver inte vara lika ambitiöst som inför andra festivaler. Du kommer inte behöva sova i ett lerigt tält under ösregn. Dock är ändå festivalen belägen i Sverige, vilket innebär att det alltid finns risk för regn. Ta med både solkräm och regnstövlar och var redo för allt!

Maten på festivalområdet är endast vegetarisk, och ofta även ekologisk och närproducerad. Luger och Way Out West är miljödiplomerade, vilket innebär att negativ miljöpåverkan hålls nere så mycket som möjligt. I de fall då nollutsläpp inte nås miljökompenserar festivalen på bästa möjliga sätt. Känner du att du ändå vill ha kött är det inte många meter till en kiosk utanför festivalområdet där du kan få en ”Hel-” eller ”Halv special” (också kallad korv och mos).

Boende, resa och mat

Way Out West är en av Sveriges största festivaler och har blivit slutsålt de senaste åren. Var i god tid med att boka dina festivalbiljetter likväl som boende och resa till och från Göteborg.

Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg kan du njuta av ett dopp i takterrassens pool efter en lång dag i Slottsskogen. Hotellet ligger vid vattnet och du tar snabbt båten över kanalen från Lindholmspiren för att komma till festivalområdet på några minuter.

Berätta vad du tycker