Volvo Ocean Race - En saltstänkt vecka i Göteborg!

Nu är det dags igen för Göteborg att välkomna ett av de mest publiktäta evenemangen som världen har att erbjuda - Volvo Ocean Race. Efter åtta månader till havs, stopp i elva olika hamnar så kommer Volvo Ocean Race äntligen att nå Göteborg i juni, näst sista anhalt före målgången i Haag. Kom och var med och fira inför deras sista etapp. En stor publik väntas ta emot seglarna i hjärtat av Göteborg och evenemangsområdet på Frihamnen kommer att bjuda på en folkfest hela veckan 14-21 juni som är öppen för alla.

Volvo Ocean Race-village in Gothenburg

                                                                                                                                                                                                     ©Pedro Martinez - Volvo Ocean Race

Radisson Blu är på plats och förgyller eventet!

Självklart är Radisson Blu på plats och förgyller eventet för både seglare och publik! På plats i Race Village kommer Radisson Blu finnas för att berätta vår story om resor över kontinenter och hav och om vår resa med våra två Ikoniska hotell i Göteborg!

Från eventområdet ser man prisbelönta Radisson Blu Riverside Hotel med sin smäckra fasad. Hotellet har varit med i sammanhanget föregående race, eftersom länken till hamn och hav är självklar. Hotellet som har topp placering för att se båtarna segla in i hamnen, erbjuder många unika eventmöjligheter för företag när man vill njuta av Volvo Ocean Race till sitt absoluta max!

View of river and ships and city from terasse at Radisson Blu Gothenburg

Unik takterrass med magisk utsikt

Högst upp på 11:e våningen finns en unik takterrass med panoramisk vy över hamninloppet och Göteborg. Takterrassen går att boka för event upp till 100 personer. Härifrån ser man när båtarna seglar in i hamn vilket gör hotellet passande för alla typer av event som utspelas dessa dagar. Från hotellets brygga kan de populära paddanbåtarna lägga till, där man sedan kan ta sig till de olika aktiviteterna runt om i stan. Restaurang och bar Cuckoo’s Nest kommer erbjuda specialdesignade menyer för både lunch och middag, ett självklart vattenhål vid just kajkanten i Göteborg.

Radisson Blu Riverside Hotel har vunnit flera internationella designpriser i Cuckoo’s Nest Bar och Restaurang. Detta hotell i Göteborg erbjuder något för alla!

Restaurant with cool design and atmosphere near riverside at Radisson Blu Gothenburg

Nya rum och nytt spa!

På andra sidan vattnet, vid centralstationen, ligger klassiska Radisson Blu Scandinavia Hotel. Hotellet är i slutskedet av fantastisk transformation där alla hotellrum totalrenoverats.

Room with beds and design in light colors at Radisson Blu Gothenburg

Dessutom har man precis öppnat en helt spektakulär SPA-avdelning tillsammans med Hagabadet. Spaet finner man på källarplan i hotellet och här känner man historiens vingslag då Göteborgs gamla kasematt finns kvar som ett historiskt fynd på platsen. Vill man gå på spa mitt i city, har man kommit helt rätt.

Med sitt läge är hotellet en självklar plats i hjärtat av Göteborg, och även här kan ”Paddanbåten” lägga till precis utanför, i en av stans kanaler som rinner framför hotellets entré.

City and canal by night exterior Radisson Blu Scandinavia Hotel in Gothenburg

Kom och njut en härlig feststämning under Volvo Ocean Race-veckan tillsammans med oss!

Cover Image: ©Ainhoa Sanchez - Volvo Ocean Race

Berätta vad du tycker