Volvo Ocean Race 2018 - En saltstänkt vecka i Göteborg!

Volvo Ocean Race 2018 team mapfre red boat sailing Gothenburg

Nu är det dags igen för Göteborg att välkomna ett av de mest publiktäta evenemangen som världen har att erbjuda - Volvo Ocean Race. Efter åtta månader till havs, stopp i elva olika hamnar så kommer Volvo Ocean Race äntligen att nå Göteborg i juni 2018, näst sista anhalt före målgången i Haag. Kom och var med och fira inför deras sista etapp. En stor publik väntas ta emot seglarna i hjärtat av Göteborg och evenemangsområdet på Frihamnen kommer att bjuda på en folkfest hela veckan 14-21 juni 2018 som är öppen för alla.

Volvo Ocean Race with boats and people at the riverside in GothenburgRadisson Blu är på plats och förgyller eventet!

Självklart är Radisson Blu på plats och förgyller eventet för både seglare och publik! På plats i Race Village kommer Radisson Blu finnas för att berätta vår story om resor över kontinenter och hav och om vår resa med våra två Ikoniska hotell i Göteborg!

Från eventområdet ser man prisbelönta Radisson Blu Riverside Hotel med sin smäckra fasad. Hotellet har varit med i sammanhanget föregående race, eftersom länken till hamn och hav är självklar. Hotellet som har prime position för att se båtarna segla in i hamnen, erbjuder många unika eventmöjligheter för företag när man vill njuta av Volvo Ocean Race till sitt absoluta max!

View of river and ships and city from terasse at Radisson Blu GothenburgUnik takterrass med magisk utsikt

Högst upp på 11:e våningen finns en unik takterrass med panoramisk vy över hamninloppet och Göteborg. Takterrassen går att boka för event upp till 100 personer. Härifrån ser man när båtarna seglar in i hamn vilket gör hotellet passande för alla typer av event som utspelas dessa dagar. Från hotellets brygga kan de populära paddanbåtarna lägga till, där man sedan kan ta sig till de olika aktiviteterna runt om i stan. Restaurang och bar Cuckoo’s Nest kommer erbjuda specialdesignade menyer för både lunch och middag, ett självklart vattenhål vid just kajkanten i Göteborg.

Restaurant with cool design and atmosphere near riverside at Radisson Blu Gothenburg

Radisson Blu Riverside Hotel har vunnit flera internationella designpriser och erbjuder konferenslokaler upp til 600 personer, 265 hotellrum och sällskap upp till 80 personer i Cuckoo’s Nest Bar och Restaurang. Detta hotell i Göteborg erbjuder något för alla!

Meeting room with tables and chairs in group setup at Radisson Blu in GothenburgEn smidig plats för möte!

På andra sidan vattnet, vid centralstationen, ligger klassiska Radisson Blu Scandinavia Hotel. Hotellet genomgår just nu en fantastisk transformation där hotellrum totalrenoverats och nästa etapp innebär förändringar även i övriga hotellet.

Room with beds and design in light colors at Radisson Blu Gothenburg

Just i år öppnar man dessutom en helt spektakulär SPA-avdelning tillsammans med Hagabadet. Denna är i källaren av hotellet, och här känner man historiens vingslag då Göteborgs gamla kasematt finns kvar som en historiskt fynd på plats. Vill man vara mindfull i city är detta rätt plats.

Hotellet är känt för sina generösa event och konferensytor, med plats för 500 personer i sittande konferens. Med sitt läge är det en självklar plats i hjärtat av Göteborg, och även här kan Paddanbårten lägga till precis utanför- i en av Göteborgs kanaler som rinner framför hotellets entré.

City and canal by night exterior Radisson Blu Scandinavia Hotel in Gothenburg

Radisson Blu Scandinavia Hotel erbjuder konferenslokaler upp til 500 personer, 351 hotellrum och rum för stora sällskap i Atrium Bar och Restaurang. Hotellet har nyrenoverade rum och sviter, och fortsätter nu arbetet med resten av hotellet!

Meeting room with chairs and desks black and white designs at Radisson Blu Gothenburg

Berätta vad du tycker