Vinterns evenemang i Stockholm

Julskinkan och sillen är uppäten. Det nya året har börjat. Det innebär massor av roliga saker att se fram emot i Stockholm, oavsett om du vill upptäcka nya spännande konstnärer, se hisnande akrobatik eller förlorade dig i vackra saker från förr. Ta med dig några vänner, kollegor eller hela familjen för en helg i huvudstaden och roa er kungligt.


Stockholm Design Week

Första veckan i februari fylls Stockholm av designade stolar, exklusiva lampor och diverse inredningsprylar – och massor av människor som tittar, känner och suckar av habegär. Stockholm Design Week kretsar kring mässan Furniture & Light Fair, men i hela staden hålls stilfulla event. Och som sig bör när det är dags för mässa, är det mingel och fester varje kväll, så att du kan diskutera design tills du stupar.


Vårsalongen på Liljevalchs

Fram till den 23 mars hålls den traditionsenliga Vårsalongen på Liljevalchs, lika populär bland konstnärerna som hos publiken. Den jurybedömda utställningen är startskottet för varje nytt konstår, där både etablerade och oetablerade konstnärer ställs ut – vilket ger publiken en fantastisk möjlighet att upptäcka ny spännande konst. Dessutom är alla verk till salu, så om du faller för något och har en slant över, är det bara att slå till. Kombinera ett besök på Liljevalchs med andra sevärdheter på Djurgården, som Skansen, skeppet Vasa eller alla vackra byggnader på den natursköna ön.


Klubbkids under 150 år

Sedan Spritmuseum flyttade till nya stora lokaler i Galärskjulen på Djurgården, har det haft flera omtyckta utställningar och nominerats till Årets museum av European Museum Forum. Fram till den 16 mars visar de utställningen Klubbkids under 150 år, om klubbkulturen och dess färgstarka personligheter, hippa musikstilar och trendiga drinkar i Stockholm. I centrum står legendariska klubbkids som Zarah Leander, Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson och Alexandra Charles. Spritmuseums utställning handlar om dans, droger, lust och det förbjudna, mörka och intima. Den är så bra att du aldrig vill gå hem.


Antikmässan

Mellan den 13 och 18 februari får alla antikvitetsfantaster sitt lystmäte. Då flyttar Antikmässan in på Stockholmsmässan i Älvsjö, med 250 utställare som visar antikviteter, modern design, konst, vintage och kuriosa. Och det bästa är att allt är till salu! Förutom att handla, kan du gå på föredrag, lyssna på inspirationsföreläsningar och lära dig mer om hur du kan ge ditt hem en personlig och unik inredning.


Cirkus Cirkör med föreställningen Knitting peace

Egensinniga Cirkus Cirkör är nycirkusens ansikte i Sverige och har sedan starten för 16 år sedan turnerat världen runt med sina akrobatikkonster. Kort sagt, succé. Men Cirkus Cirkör fortsätter att drömma stort och med den senaste föreställningen Knitting Peace ställer de sig frågan: är det möjligt att sticka fred? Den poetiska föreställningen är fylld av garn, trassel, linor och trådar, där artisterna strävar efter att hitta mening och uppnå det omöjliga. Knitting Peace hade premiär för ett år sedan och har fått ett fantastiskt gensvar från både publik och kritiker.


Bo där det händer

Boka ett hotell mitt i centrum, så att du har nära till vinterns alla evenemang. Radisson Blu Royal Viking Hotel ligger i centrala Stockholm, precis bredvid Centralstationen. Härifrån har du gångavstånd till det mesta och tar enkelt buss eller tunnelbana till resten av hela Stockholm. Stannar du hela helgen får du dessutom rabatt.

Berätta vad du tycker