Vårkul i Göteborg

De perfekta familjeaktiviteterna i Göteborg under våren! Under hela våren händer det massor av spännande saker för hela familjen runt om i Göteborg. Oavsett om det är en staycation, en weekendresa eller ett längre påsklov, Göteborg har alltid något att erbjuda sina besökande. Universeum och Slottsskogen är öppet som vanligt och i slutet av april är det efterlängtad säsongspremiär på Liseberg. Då är det nästan snart sommar! Bo med gångavstånd till Liseberg på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Göteborg eller njut fantastisk älvsutsikt och färdas med båt mellan attraktionerna när du bor på Radisson Blu Riverside Hotel, Göteborg, beläget på Lindholmen.

Hemma hos Alfons Åberg

Välkommen hem till Alfons Åberg. Här kan nyfikna barn leka, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. Alfons Åbergs Kulturhus ligger i den gamla fröhandeln i Göteborgs Trädgårdsförening, precis vid Centralstationen, och är ett kreativt kulturhus med massor av aktiviteter som har med kultur, barn och deras utveckling att göra. Hos Alfons Åberg hittar ni både läskiga monstret, helikoptern, Millan, Mållgan och farmor. Och Alfons och hans pappa förstås. Dessutom händer det spännande saker varje dag, som teaterföreställningar och experiment.

gothenburg central station at nightDet kittlar i magen på Liseberg

Träna stämbanden. För den 27 april är det dags att skrika dig hes då du susar fram med en hastighet på upp till 100 kilometer i timmen, hänger upp och ner och känner dig helt viktlös i den nya berg- och dalbanan på Liseberg. Valkyria återuppstår och är parkens största attraktionssatsning och har premiär samtidigt som Liseberg öppnar för säsongen. Men Liseberg är såklart mer än kittel i magen och hjärtat i halsgropen. Här finns också kramiga kaniner, mat och underhållning. De olika scenerna bjuder även på konserter från såväl svenska som internationella artister, jämnt fördelad under hela säsongen.

Lek och bus på Liseberg september 2016, vår som sommar

© Liseberg / liseberg.com

Klurigt och fartfyllt på Universeum

Universeum är naturvetenskap, teknik och matematik i centrum. Här kan du göra allt ifrån att spana på hajarna i akvariet och åka upp i rymden till att träna ditt minne och gå på lina. Poängen är att experimentera, lära och ha roligt under tiden. Och roligt, det har man verkligen på Universeum. På de sju våningarna finns upplevelser nog för att fylla en hel dag. Låt de minsta prova på sina drömyrken i Jobbis och följ med de äldre barnen till utställningen Hjärnan för att testa och träna huvudknoppen.

shark aquarium universeum gothenburgEn dag i Slottsskogen

Göteborgarna älskar Slottsskogen. De stora öppna gräsmattorna som är omgivna av tät skog, bjuder in till både fartfyllda aktiviteter och lata dagar i solen. Förutom att leka, gå på upptäcktsfärd bland träden eller ta en skön tupplur, kan du besöka alla de djur som bor i parken. Uppe på åsen ligger en av Sveriges äldsta djurparker. Den är öppen året runt, gratis att besöka och har både vilda och tama nordiska djur, som älg, Gotlandsruss och Knubbsäl. Alldeles i närheten på Barnens zoo kan du gå in och klappa djuren och prova på att rida. Under våren har djuren dessutom fått ungar, så passa på att hälsa på lammen och de nyfödda ankorna runt påsk.

I Slottsskogen finns också flera lekparker. En av dem är Plikta, som är Göteborgs första utflyktslekplats och en spännande miljö, med fantasifulla lekredskap, grillar och plats för picknick. Lekplatsen har personal på plats nästan varje dag, året runt. De inspirerar till lek, ordnar aktiviteter och lånar ut cyklar, spel och lekredskap.

Slottsskogen park in Gothenburg with fountain in spring time

Göteborg är en stad som har något för alla, så prova på att bli Göteborgare för en dag.

Berätta vad du tycker