Varför Tyskland dominerar fordonsindustrin

#DesignedForSuccess

Bilindustrin är en av de största industrierna i Tyskland, med biltillverkare som Audi, Mercedes, BMW, Porsche och Volkswagen som alla är baserade i olika delar av landet. Men saker och ting förändras i branschen – särskilt på grund av införandet av elbilar och andra fordon med alternativa bränslen.

I Tyskland samarbetar fordonsindustrin och regeringen angående "den eldrivna revolutionen", som kommer att säkerställa att alla nya bilar som produceras efter 2030 körs på alternativa energikällor. Tyskland går föga överraskande i spetsen för bildesign, prestanda och innovation. Så det kan väl knappast finnas en bättre plats att presentera din nya bil eller gå på en bilutställning?

Här finns allt du behöver veta om bilutställningar i Tyskland: var man håller en elegant billansering och varför det inte är några problem att köra elbilar i Tyskland.

Världens största bilmässa – IAA

Gillar du bilar? Då har du utan tvekan redan hört talas om International Automobile Exhibition eller IAA (Int. Automobil-Ausstellung), som äger rum i Frankfurt. Bilmässan hålls vartannat år och är en av världens viktigaste mässor för rörlighet, transport och logistik. Under evenemanget, som är öppet för både yrkesverksamma och privata besökare, kan du räkna med att få se de största lanseringarna av nya bilar! Evenemanget är också en möjlighet att lära sig mer om de senaste trenderna inom fordonsindustrin, i området för elfordon eller för smarta/uppkopplade bilar. Varje år lockar IAA till sig alla dina favoriter bland europeiska bilmärken samt toppbranschfolk från hela världen. Se till att stanna mer än en dag på mässan för att kunna se allt!

En miljon elbilar i Tyskland år 2020

År 2020 planerar Tyskland att ha en miljon elbilar på landets gator. Om du tror att detta kommer att påverka landets tillverkare av bensindrivna bilar negativt är det dags att tänka om. Faktum är att den tyska bilindustrin bidragit med 19 miljarder US-dollar till projektet, och den tyska regeringen har också bidragit med 1,6 miljarder dollar. Initiativet är början på vad som har kallats den tyska "eldrivna revolutionen", som initierades vid införandet av en ny lag för elfordon år 2014.

Nyligen meddelade Tyskland också att alla nya bilar måste vara elektriska år 2030, vilket innebär att bensindrivna bilar förbjuds. Daimler Group, som bland annat tillverkar Mercedes Benz, meddelade nyligen sin plan att införa elektriska drivlinor för alla varumärken. Dessutom lanserade BMW sin i-serie med eldrivna fordon för några år sedan. Med en sådan stark allians mellan den tyska regeringen och bilindustrin, verkar det som om elbilsrevolutionen är på god väg. Du kan faktiskt redan köra din elbil över hela Tyskland tack vare det stora antalet laddstationer som är utspridda över hela landet. Nämnde vi att de flesta tyska Radisson Blu-hotell har elektroniska laddare för elbilar?

Vill du hålla din egen bilpresentation?

Visste du att du kan hålla något så utrymmeskrävande som bilpresentationer på ett antal tyska Radisson Blu-hotell? När vi säger att vi har flexibla och flerfunktionella mötesrum, menar vi det. På Radisson Blu Hotel, Cologne är de expansiva mötesrummen tillräckligt stora för att hålla en billansering!

De exklusiva Radisson Blu-hotellen i BerlinFrankfurt och Hamburg kan också rymma billanseringar och -evenemang. Som en del av vårt ansvarsfulla företagande fokuserar vi på att minska våra CO2-utsläpp, och de flesta av våra hotell i Tyskland har laddstationer för elbilar. Ett stort antal av våra tyska hotell är också miljömärkta. Detta innebär att du kan delta i en elegant bilpresentation eller hålla nästa affärsmöte med ett rent samvete!

Berätta vad du tycker