Varför Brügge bör finnas med på din reslista

Bruges town center

Brügges enastående skönhet kommer av att det påminner om en sagovärld. Själva staden är ett museum, en sann fröjd för ögat. Den tjusar både gäster och lokalinvånare med sina kyrktorn som återspeglas i vattenleder, kullerstensgator som kantas av charmiga kaféer och medeltida mysterier. Stanna en natt eller två och njut av det magiska kvällsljuset eller gör en dagsutflykt om du bor i närheten. Kom under helgen om du gillar liv och rörelse eller njut av en lugnare miljö från måndag till fredag.  Det finns så många charmiga sevärdheter i Brügge! Fortsätt läsa för att låta dig inspireras och upptäck varför du bör lägga till Brügge på din reslista.

Canals of Bruges, Belgium

Smaka på Belgiens läckerheter

Var beredd att fylla magen med alla de underbara smaker som människor reser jorden runt för. Särskilt belgiskt öl, pommes frites, våfflor och choklad vinner hjärtan med sina originella och varierande recept. De här godsakerna väntar runt varje hörn i Brügge, men för en komplett upplevelse bör du starta din tur på bryggeriet De Halve Maan från 1856 för att lära dig hur du häller och provsmakar öl på rätt sätt. Efteråt kan du besöka det fängslande museet Choco Story, som berättar om kakaons omvandling till choklad från ett historiskt, geografiskt och botaniskt perspektiv. Avsluta ditt kulinariska äventyr med underbara våfflor på ditt favoritkafé.

Belgian Food and Drinks: Beer, Waffles, Chocloate, Fries

Vandra längs väderkvarnarna

Låt Brügges skönhet ta andan ur dig med sina vördnadsbjudande väderkvarnar som står utspridda runt gamla stan. Av de 23 väderkvarnar som fanns under 1700-talet finns bara fyra kvar längs vallen: Koeleweimill, Nieuwe Papegaai, Bonne Chiere och Sint-Janshuismill, den äldsta väderkvarnen från 1770, som är särskilt imponerande eftersom den står på sin ursprungliga plats och stoltserar med ett museum.  Att gå på en väderkvarnspromenad är ett fantastiskt sätt att lära känna området runt stadens centrum och dess historia.

Old Windmill in Brugge

Upplev gamla stan

Ingen medeltida stad är komplett utan en gammal stad. Med sina kullerstensgator, sina charmiga kanaler och sin gotiska arkitektur är Brügges historiska centrum en av de platser på UNESCOS världsarvslista som man verkligen bör besöka. Som födelseort för 1600-talets flamländska konstnärsskola är konsten fortfarande mycket viktig i Brügge. Några av periodens mest exceptionella mästerverk finns att skåda på ett av de 26 museer som ligger utspridda runt staden. Om vädret tillåter kan du leta upp en bänk på stadens torg och bara njuta av en strut belgiska pommes frites. Och för att smälta maten kan du ta dig uppför de 366 trappstegen till det medeltida klocktornet där du möts av en fantastisk utsikt.

Bruges, Grote Markt, Provinciaal Hof, Jan-Breydel-Monument and Belfry in the evening

Kulturtur

Med tanke på alla de museer, gallerier, kyrkor och katedraler som Brügge stoltserar med så räcker det inte med en helg för att se allt. Därför rekommenderar vi att du besöker följande tre sevärdheter för att få en uppfattning om stadens kulturella skatter. Om du bara besöker en kyrka bör det vara Heliga blodets kyrka som imponerar med sin glamorösa fasad, romanska karaktär och kapellets nygotiska andra våning. Konstentusiaster bör inte missa Groeningemuseum som visar en världsberömd samling av flamländska konstverk och intressanta utställningar med nutida konst. Sist men inte minst bör du besöka Michelangelos skulptur Bryggemadonnan som står i Vårfrukyrkan.

Basilica of The Holy Blood at night. Bruges, Belgium

Boka din resa idag och upplev den charmiga staden Brügge på en stadsresa med Radisson Blu!

Berätta vad du tycker