Varför alla romantiker älskar Bratislava

Bratislava är den perfekta destinationen för romantik och ett favoritresmål bland nygifta på smekmånad. Här kommer några kärleksfulla tips från våra concierger:

 

Reta sinnena
Gamla stan (Starý Mesto) är ett måste för avkopplande promenader på kullerstensgator med omgivande träd. Ströva bland smala gränder och hitta en mysig plats att vila fötterna på. Stanna till för lunch på Café Verne, ett hemtrevligt ställe där lokalinvånarna gärna avnjuter en soppa eller sallad. Men ät dig inte för mätt – nybakta sötsaker väntar på Café Mayer, vars berömda kaffe är perfekt när man vill slå sig ner på uteserveringen och bara titta på folk.

 

Dyrbara minnen
Bratislava har en rik historia och tillräckligt med slott för att varje dag ska kännas som en saga. Utforska stadens rika kulturarv på slottet Devin som är beläget ovanför floderna Danube och Morava och bjuder på en hisnande utsikt. Detta imponerande slott från 864 har under århundraden varit skådeplats för diverse militära aktiviteter, men har på senare år fått stå värd för underhållning i form av konserter och teaterpjäser.

 

Frihetsvurm
Hitta en tillflykt från det stressiga stadslivet genom att ha en picknick på de vidsträckta grönområdena i Grassalkovich-trädgården bakom presidentpalatset. Ät som en äkta Bratislava-bo och packa ner klobasa-korv, traditionell bryndza-ost och en välkyld flaska slovakisk Riesling. En bit bort ligger Kuchajdasjön som är perfekt för den som vill ta ett sommardopp eller kanske en romantisk skridskotur på vintern.

 

Skäm bort er
Ett spa i varje hörn ... Det är aldrig långt till nästa avkoppling i Bratislava. I det gästvänliga och familjeägda Sauna Penev kan du unna dig ett äkta finskt bastubad, testa en modern infraröd bastu eller stressa ner med massage och ett dopp i inomhusbassängerna. Eller gör som stadsborna och ge dig av till Drazdiaksjön för att svalka dig när dagen är som varmast.

 

Kärlekens mat
I utkanten av Gamla stan ligger den eleganta och moderna restaurangen LemonTree, bara ett stenkast från ståtliga Radisson Blu Carlton. Njut av en utsökt korsning mellan thailändsk och Medelhavsinspirerad matlagning som är som gjord för att vinna matälskarens hjärta. Och varför inte åka upp till Sky Bar och njuta av utsikten över vackra Bratislava slott och stadsbilden medan du smuttar på en cocktail från den digra menyn.

 

http://www.radissonblu.com/hotel-bratislava

Berätta vad du tycker