Vårens stora blomsterfest i Keukenhof

Tulip Garden

Upplev ett hav av tulpaner i Keukenhofs världsberömda blomsterpark i Nederländerna. Njut av doftande fält fyllda med ändlösa rader av färgsprakande blommor.

Upplev en otrolig färgexplosion

Keukenhofs blomsterpark är 32 hektar stor och här finns över 7 miljoner lökar som blommar i vår, inklusive fler än 800 olika tulpansorter. Det är en unik och oförglömlig upplevelse! Blomsterhavet sträcker sig mot horisonten i en färgexplosion av lila, rosa, gult och blått. Ett besök i denna förtrollande park ger samma romantiska känsla som från en perfekt blombukett.

Kuekenhof Flower ParkFörutom den stora blomsterparken kan besökaren njuta av en spektakulär blomstermässa, inspirerande trädgårdar, unika konstverk och underbara aktiviteter för hela familjen. Barnen älskar Keukenhof! För dem finns bland annat roliga skattjakter, barnens zoo, labyrinter och den stora lekplatsen.

Kuekenhof GardensGång, cykel, båt eller flyg – vad väljer du?

Blomsterparken är gjord för promenader och inbjuder dig att ta en behaglig rundtur till fots. Det finns även guidade turer som ger en djupare insikt i parken och blommorna. Du är även välkommen att prova någon av cykelbanorna runt trädgården efter att ha hyrt cykel vid huvudingången. Välj en sträcka vars längd passar dig och glid fram genom det blommande landskapet.

Det finns över 1,5 mil promenadstigar i parken och om du hellre vill ta en kortare promenad så finns det bra alternativ. Njut av lugnet och dofterna i en "viskande båt", medan du driver fram längs kanalerna som omgärdar fälten. Varje båt drivs av el och dess passagerare förflyttas i fullständig tystnad.

Om du inte bryr dig om lite bakgrundsljud kan du få ett fågelperspektiv av de förtrollande lökarna på en klassisk flygning över blomsterparken.

Få en otrolig utsikt när mattan av färg sträcker ut sig under dig. Det är som att se ett lapptäcke som vajar i vinden.

Tulip GardenUnik parad

Förutom den underbara blomsterparken kan du besöka en blomstermässa eller titta på blomsterparaden. Under hela året pågår blomstermässor där över 500 odlare träffas och ställer ut sina bästa arrangemang av alla slags småblommorna från rosor till nejlikor.

En gång per år kan du också se blomsterparaden och bevittna stora, vackert utsmyckade vagnar som passerar genom staden på sin 4,5 mil långa färd.

En resa runt denna fantastiskt doftande blomsterpark är ett minne för livet och när du bor på Radisson Blu Hotel Amsterdam vara du säker på att inte missa det! Glöm inte att ta med en bukett tillbaka till hotellet och låt den ljuvliga doften påminna dig om en blommornas prakt!

Berätta vad du tycker