Utforska Esbos kulturliv

Esbo, Finland näst största stad, är särskilt känd för sin blomstrande forskning. Men staden har mycket mer att erbjuda, till exempel ett levande kulturliv. Vi har valt ett antal konstnärliga upplevelser som du inte får missa i Esbo!

I Esbo finns några av Finlands mest populära museer. Ett av dem är EMMA, Esbo moderna konstmuseum, vars utställningsyta på 5 000 kvadratmeter utgör den största bland Finlands museer. Museet är inrymt i WeeGee-huset, ett byggnadskomplex som innehåller fem museer, ett modernt konstgalleri, ett mediekonstcenter, ett kafé, en museibutik och en konstskola. EMMA visar upp sina egna samlingar samt utställningar av modern konst och från 1900-talet, såväl finsk som utländsk. Fram till den 4 september 2016 kan konstälskare till exempel upptäcka den så kallade Turppi Group, ett banbrytande finskt konstkollektiv som var aktivt på 1980-talet.

2Om du är intresserad av scenkonst kan du kolla in Esbos kulturcenter och Sellosali, en populär konsertlokal. Du kan också besöka Esbos stadsteater som erbjuder högkvalitativa föreställningar från både utlandet och runt om i Finland.

Efter en hektisk dag fylld av museibesök och kulturevenemang erbjuder Radisson Blu Hotel, Espoo den perfekta omgivningen för att koppla av och ladda batterierna. Hotellet är beläget i en fridfull miljö nära Finska viken och är den idealiska stadsoasen.

Berätta vad du tycker