Utanför turiststråken på Bali

Impossible's Beach coast line in Bali

Bali är känt över hela världen för sina vackra sandstränder och blå vatten, och ön har länge varit ett av världens mest eftertraktade resmål.  Men Bali är mycket mer än sol och bad. För nyfikna gäster som vill ta en paus från stranden finns det en mängd givande aktiviteter och sevärdheter att utforska, varav många visar upp den underbara, exotiska kulturen på "Gudarnas ö".  Här är bara några av de upplevelser vi rekommenderar ...

Låt spiritualiteten flöda vid Balis havstempel

Balineserna tror starkt på vattnets spirituella egenskaper. Denna tro har gett upphov till några av öns mest förtrollande och igenkännbara sevärdheter: de enastående havstemplen. Ett av de mest imponerande templen är Pura Luhur Uluwatu, ett praktfullt tempel som ligger på en klippa på Balis södra halvö, 70 meter ovanför de stora vågorna. Radisson Blu Bali Uluwatu är en fantastisk bas för att utforska detta imponerande tempel och lära känna de inneboende aporna. Tanah Lot skjuter ut i havet från Balis västkust, vilket gör det till en spektakulär plats att njuta av öns färgsprakande solnedgångar.

Bali Sea Temple Para Luhur Uluwatu

Besök de dramatiska UNESCO-listade risterrasserna

Besökare som lämnar sydkustens stränder och beger sig in i Balis vulkaniska inland får chansen att upptäcka ett enastående, böljande landskap med risterrasser som på ett till synes omöjligt sätt klättrar uppför bergssidorna. Dessa hisnande risfält, anslutna av ett nätverk av handgrävda vattenleder, har funnits i tusentals år och finns nu med på UNESCOs världsarvslista. De är särskilt imponerande när fälten är översvämmade och terrasserna blir som speglar som reflekterar det glittrande solljuset och den blå himmeln. Då de ligger långt från turiststråken och erbjuder en lycksalig tystnad är Balis terrasser perfekta för besökare som vill upptäcka öns traditionella sida.

Bali Rice Terraces in Ubud protected by UNESCO

Handla i Seminyaks eleganta butiker

Inte långt från Kutas högljudda gator ligger Seminyak, en elegant enklav vid havet där fashionistas kan tillbringa timmar med att botanisera i lyxbutiker. Huvudgatorna Jalan Raya Seminyak och Jalan Petitenget är kantade av eleganta klädbutiker som säljer både lokala och internationella märken, tillsammans med andra butiker som erbjuder autentiskt hantverk, konstverk och designervaror som återseglar Balis unika kultur och karaktäristiska stil. Om du behöver en paus från shoppingterapin har Seminyak även ett brett utbud av trendiga barer, coola kaféer och lyxiga restauranger, och sandstranden ligger bara en kort promenad bort.

Bali Boutiques in Seminyak, Ubud

Upptäck Ubuds kulturcharm

Längst in i norra Balis djungelklädda kullar, omgivet av grönskande regnskog och strömmande floder ligger Ubud, en utsökt lite stad och det perfekta resmålet för gäster som vill ha en lite annorlunda dagstur. Som Balis kulturhuvudstad erbjuder Ubud en charmig samling konstgallerier, hantverksbutiker och museer som på ett perfekt sätt visar öns autentiska och uråldriga kultur. Gäster kan tillbringa dagen med att strosa längs gatorna och njuta av den exotiska atmosfären. Strax utanför staden ligger Ubuds heliga apskog – ett enormt hinduiskt komplex och naturreservat där ca 700 apor och makaker lever.

Ubud Art Stores with souvenirs

Hjälp till att skydda Balis havssköldpaddor

Bali stoltserar med flera arter av havssköldpaddor men tyvärr är många av dem utrotningshotade. Gäster som vill stödja arbetet att skydda och bevara dessa majestätiska varelser kan besöka Bali Sea Turtle Society. De spelar en viktig roll i att informera allmänheten om bevarandet av havssköldpaddan. Organisationen är baserad i Kuta och skyddar sköldpaddeägg samt släpper ut nykläckta ungar på stranden så att de säkert kan ta sig tillbaka till havet, något som garanterar överlevnaden av framtida generationer. Dessa utsläpp görs från april till oktober och gäster behöver bara betala en liten donation för att få vara med.

Rare Sea Turtles in Bali waters

Alla dessa aktiviteter och mer kan du ta del av på en dagstur från  Radisson Blu Bali Uluwatu, som ligger tryggt mellan Padang Padang Beach och Bingin Beach på öns södra halvö. Och hotellets concierge finns alltid till hands för att hjälpa dig!

Utforska Balis storslagenhet med Radisson Blu!

Berätta vad du tycker