Upptäck Zakopane, en pärla i Tatrabergen

Zakopane in summer

Föredrar du en stadsresa eller en utflykt i naturen? Varför välja när du kan få både och? Om du älskar att resa och letar efter unika resmål ska du definitivt utforska södra Polen. En vacker och livfull småstad väntar på dig mitt bland Tatrabergens majestätiska toppar. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter, om du vill uppleva kultur eller ge dig ut på äventyr i naturen. Zakopane har något för alla, oavsett årstid.

En perfekt blandning av stad och natur

Zakopane ligger 90 kilometer söder om Krakow, bara ett stenkast från den slovakiska gränsen, och är Polens största vintersportort.

Zakopane at night

Unik och mångsidig semester i Zakopane

Om du besöker Zakopane behöver du inte välja mellan natur, sport och kultur. Här kan du se fram emot såväl kulturella upplevelser som sportaktiviteter och äventyr i naturen. Staden har ett välfungerande nätverk av järnvägar, linbanor, skidbackar och vandringsspår av alla svårighetsgrader.

Passa på att prova den goraliska specialiteten oscypek, en traditionell rökt ost gjord på fårmjölk.

Specialty Oscypek food in Zakopane

Backarna väntar i vintersportorten Zakopane!

Vare sig du föredrar slalom, snowboardåkning, längdskidåkning eller turer med snöskoter erbjuder de fyra lokala bergen i Zakopane oändliga möjligheter. Efter en dag av vintersportaktiviteter kan du njuta av en stämningsfull afterski på en av pubarna och barerna längs med Krupówki-promenaden.

Apres Ski in Zakopane

Sommar i Zakopane: minnesvärda stunder i naturen

Tack vare sitt unika läge är Zakopane en populär plats för bergsvandrare i Tatra nationalpark. Här kan du klättra, vandra i berg, åka mountainbike eller fyrhjuling och hoppa fallskärm samtidigt som du njuter av de vackra vyerna. En tur med flotte på Dunajecfloden är också en oförglömlig upplevelse.

Zakopane in Poland Tatras

Konst och tradition: goralerna och zakopansk kultur

Det här är rätta platsen för kulturintresserade. Med ett stort utbud av evenemang som konserter, teaterföreställningar och utställningar samt mer än 30 museer och gallerier kommer du att hitta alla de kulturella aktiviteter du kan önska dig. Till höjdpunkterna hör de världsberömda trähusen i zakopansk byggstil och goralisk folkkonst.

Goral folk art in Zakopane

Underbara semestrar med unik utsikt

Om du uppskattar det goda i livet kommer du att trivas i ditt eleganta semesterhem bland Tatrabergen på Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane.

Radisson Blu Hotel and Residences Zakopane room interior

Berätta vad du tycker