Lär känna fyra av världens vackraste stränder

Bingin beach in Bali

Det finns gott om vackra stränder och det är inte svårt att hitta en solig plats att lägga ner badhandduken på och kristallklart vatten för ett dopp, eller hur? Men om du letar efter extraordinär upplevelse så får du ibland gräva lite djupare eftersom några av världens vackraste stränder kanske inte ligger där du förväntar dig. Som tur är har vi samlat ihop några underbara stränder åt dig. Hämta inspiration inför nästa solsemester nedan.

Batumi för en bergbakgrund

Batumis stränder ligger vid Svarta havet och är unikt i och med att de kombinerar det bästa av berg och hav. Kvariati anses vara en av Georgiens bästa stränder och här kan du uppleva den storslagna effekten av att kunna blicka ut över havet och sedan vända dig om och se charmiga böljande kullar i bakgrunden. Tips: Ta med dig vattenskor då Georgiens kust till stor del är täckt av stenar. Den här platsen ligger ca 30 minuters med bil från Radisson Blu Hotel, Batumi. Men du behöver inte åka långt för att hitta vackra stränder när du bor på Radisson Blu. Du kan till exempel ta ett dopp i vågorna på Iveria Beach, bara fem minuters promenad från hotellet. Den här platsen är känd för sitt rena vatten.

People on the Batumi Beach

Marseille för Calanques

Calanques de Marseille är en serie dramatiska kalkstensklippor längs kusten. Utsikten är grandios! Besökare till Marseille kan ta båtturer från Vieux Port för att uppleva klipporna från det klarblå vattnet. Men vi rekommenderar att du utforskar Calanques till fots om du kan. Här finns vandringsleder som leder dig till undangömda stränder som är väl värda den extra ansträngningen. En Vau och Port Pins är två sådana gömda juveler. Radisson Blu Hotel, Marseille Vieux är en perfekt bas för de här utflykterna.

Calanque en vau Marseille France

Mauritius för gyllene sandstränder

Med över 160 km underbara stränder är det inte konstigt att de är öns huvudattraktion.  Oavsett om du gillar att snorkla, vindsurfa eller letar efter en fantastisk picknickplats, eller helt enkelt vill tillbringa dagen raklång på en sandstrand, så finns det gott om härliga stränder att välja mellan i Mauritius. Vi har sammanställt våra sju bästa stränder, men var ska man börja med så många att välja mellan? Om det är en som verkligen står ut så är det Bras d’Eau. Stranden ligger på en kuperad del av kusten och dess omgivning gör den till ett måste. Området är en nationalpark och dess vandringsleder gör det enkelt att ta sig in bland träden när du behöver en paus från solens strålar. Planera en dagsutflykt från Radisson Blu Poste Lafayette Resort & Spa, Mauritius eller Radisson Blu Azuri Resort & Spa, Mauritius. Båda två har egna privata stränder som är precis lika vackra.

Aerial view Radisson Blu Poste Lafayette Resort Mauritius

Bali för vågorna

Om du gillar att surfa så vet du att det finns vissa egenskaper som gör en destination surfvänlig eller inte. Bali är definitivt surfvänligt! Många surfare föredrar till och med Balis vågor över Australiens. Radisson Blu Bali Uluwatu ligger mellan Padang Padang Beach och Bingin Beach, vilket innebär att du har nära till några av världens bästa surfplatser. Ta med dig surfbrädan och ge dig ut bland vågorna nedanför det klippbelägna hotellet, eller njut av en långsam promenad till Bingin Beach som ligger bara 2,5 km bort.

Surfers at Bingin beach Bali Indonesia

Har vi fått dig att längta efter en solig strand med glittrande vatten? Börja planera din minnesvärda solsemester med Radisson Blu.

Berätta vad du tycker