Upptäck naturens underverk i Tromsø

norrsken - Aurora above fjords in Tromso Norway

Tromsö är känt som Norges port till Arktis. Staden välkomnar dig med snötäckta toppar och vidsträckta fjordar samt ett pulserande uteliv och hisnande naturfenomen. Njut av Nordens fräscha, klara luft och upptäck en värld av underverk i den här mysiga staden.

 

Upplev närkontakt med valar

Under de kalla vintermånaderna, mellan oktober och februari, får Tromsö besök av ett stim av knölvalar och späckhuggare. Se när de magnifika däggdjuren dyker ner i det kalla vattnet och låt dig fascineras av deras imponerande storlek och skönhet. Den unika upplevelsen varar fem till sex timmar, men minnena varar livet ut.

norrsken - Humpback Whales

Förtrollas av norrskenet

Norrskenet, även känt som aurora borealis på latin, är ett av moder jords mest spektakulära skådespel med ett grönt, rosa och rött sken som dansar fram på himlen. Fenomenet i sig är svårt att beskriva, men det orsakas av energipartiklar från solen som kommer i kontakt med jordens naturliga gaser och skapar ett ljusspel som inte är av denna värld. Följ med på en norrskenssafari och se en helt unik färgprakt. Störst chans att se norrsken har du mellan september och december.

Den här magiska vyn fångades av webbkameran längst upp på Radisson Blu Hotel, Tromsø.

norrsken - Tromso northern lights

Stanna uppe hela natten med solen

Det kanske låter som om norrskenet dominerar himlen, men även sommaren bjuder på skådespel som är värda att höja blicken för. Stanna uppe och se när solen kysser horisonten och skapar fantastiska färger i perfekta proportioner. Den här sensationella färguppvisningen är en perfekt upplevelse i sig själv, men den är även en perfekt bakgrund för romantiska stunder.

Susa fram i hundsläde

Fly stadslivet och njut av tystnaden och det dramatiska landskapet vid polcirkeln medan ett koppel eskimåhundar ger dig en slädupplevelse som får dig att tappa andan. En tur med hundsläde är en helt unik upplevelse. Den klara luften och mjuka snön ger dig det bästa av både lugn och spänning på samma gång. Njut av en heldag eller bara några timmars arktiska äventyr.

norrsken - A team of sled dogs pulling a sled through a snowy valley

Sist men inte minst 

Efter en dags äventyr och friluftsupplevelser kan du reflektera över upplevelserna med en kall öl i mysiga omgivningar. Slå dig ner på Rorbua Pub som för tankarna till en autentisk norsk fiskeby med dess grova träplankor och handhuggna bjälkar. Utbudet av regionala craftbeer är perfekt både för eget filosoferande och umgänge med vänner.

norrsken - Rorbua Pub at the Radisson Blu Hotel Tromso

Den perfekta basen för ditt arktiska äventyr är Radisson Blu Tromsø Hotel som ligger i centrum, bara 4 km från Langnes Airport. Det korta avståndet till underhållnings- och affärsdistrikten gör det enkelt att ge sig ut på en norrskenssafari. På vintern kan du se norrskenet från hotellet.  Hotellet har även genomgått en  vacker renovering och bjuder på enastående design.

 

Håll dig nära händelsernas centrum och användbara råd på  Radisson Blu Hotel, Tromsø.

Berätta vad du tycker