Upptäck prisbelönt design på Radisson Blu Hotel, Szczecin

Enastående design som kittlar fantasin och bjuder på vacker konst?

 

Vi pratar faktisk inte bara om Radisson Blu, utan även om konserthuset i Szczecin, Polen som nyligen vann EU:s arkitekturpris, Mies van der Rohe Award 2015.

1. Filharmonia w Szczecinie, fot. Filip Kacalski

Konserthuset, som har ett unikt sicksackformat tak och en genomskinlig fasad i räfflat glas, vann i den hårda konkurrensen över  O'Donnell + Tuomeys studentcentrum i rött tegel för London School of Economics och BIG:s Maritime Museum of Denmark i Helsingør och tog hem priset på 60 000 euro.

5. Filharmonia w Szczecinie sala symfoniczna, fot. Bartek Barczyk

3. Filharmonia w Szczecinie - hol, fot. George Meitner

Men vad har det att göra med Blu? En hel del visar det sig! Vi bad några anställda på Radisson Blu Hotel, Szczecin att berätta vad det det här prisbelönta konserthuset har gemensamt med Radisson Blu.

 

Förts och främst är det läget. Konserthuset ligger bara två steg från vårt hotell, alldeles runt hörnet. Vi har till och med grupper som väljer att bo på vårt hotell bara för att se konserthuset. Vi är mycket glada över att vårt hotell, som lägger mycket fokus på design och arkitektur, har turen att ligga bara ett stenkast från en så inspirerande byggnad.

 

!_Pazim_Hotel 

För det andra är det vårt hotells designaspekt. Våra Business Class-rum är designade med mycket eftertanke – möblerna har importerats från andra länder och all inredning har valts ut noggrant av designern. Vår lobbybar designades också av samma designer.  Det är inte konstigt att vi känner stor samhörighet med det nya konserthuset i Szczecin!

 

Copernicus Bar IMG_5010

Coperncisu Bar IMG_5007

Room_03 SZZZH

Slutligen är inte Szczecin en homogen stad. Den rika arkitekturen representerar de olika stilar, kulturer och nationer som har levt här.

 

Szczecin cathedral _VAU3932

 

Konserthuset ligger strax intill det regionala polishuset i Szczecin som är en historisk 110 år gammal byggnad. Den ligger i sin tur inte långt från den ortodoxa kyrkan med sin unika stil. Två steg därifrån ligger vårt moderna hotell. Det visar hur olika stilar blandas på en liten yta – gamla byggnader möter modern konst.

 

Szczecin_VAU3885

 

Szczecin har en stor kulturskatt. Många olika kulturer, nationaliteter och arkitektoniska stilar smälter samman och skapar en enastående stad.  Vi är mycket stolta över designelementen i Szczecin och Radisson Blu, och vi ser fram emot att visa dem för våra gäster!

 

 

Vill du se mer fantastisk Blu-design? Följ vår anslagstavla på Pinterest, "Radisson Blu Design & Architecture", där du kan utforska alla de unika designelementen hos Blu!

Berätta vad du tycker