Upptäck Helsingfors designdistrikt

När man talar om nordisk design nämns oftast Sverige och Danmark. Skäl nog att uppmärksamma vår finska granne, vars huvudstad Helsingfors har blivit ett förstklassigt designresmål.

Stadens designdistrikt i Helsingfors hjärta, som omfattar stadsdelarna Rödbergen, Gardesstaden, Kampen och Ulrikasborg, fungerar som ett nav för skapare av alla slag.

2

Det är den perfekta platsen att lära känna finsk design, som kännetecknas av minimalism och rena linjer. Design District Helsinki erbjuder allt en designälskare kan önska, från butiker och museum till gallerier, marknader och utställningar med båda nykomlingar och äldre mästare.

Några av höjdpunkterna är det eleganta finska familjeklädmärket och designstudion Arela Store, som är kända för sina högkvalitativa stickade plagg i kashmir, samt Marimekko Aleksinkulma med kläder och heminredning som designats i Finland.

3

Beläget mitt i detta trendiga område hittar du det nyöppnade Radisson Blu Aleksanteri Hotel – den perfekta platsen att utforska designdistriktet från.

Berätta vad du tycker