Upplev en festival som ingen annan: Tomorrowland

Tomorrowland stage

I juli firar  Tomorrowland-festivalen 14-årsjubileum och de tar återigen internationell elektronisk dansmusik till Boom, en liten stad utanför Antwerpen. I år äger evenemanget rum över två helger – det är en stor skillnad jämfört med det första evenemanget 2005 som varade en dag och drog en publik på 10 000 personer. Förra året kom över 400 000 personer från hela världen! Om det är första gången du hör talas om Tomorrowland (fast det är osannolikt!) kanske du undrar vad det är som gör den så speciell. Här är en snabb titt på vad du kan vänta dig från den här EDM-drömvärlden.

Magisk musik

Festivalen erbjuder mycket mer än musik, men det är huvudanledningen till varför så många gör den årliga pilgrimsfärden till Boom. Årets festival har 16 scener, var och en med olika teman och några av de bästa talangerna inom elektronisk dansmusik. Med artister som KAYZO, Dua Lipa och Robin Schulz krävs det seriös planering för att få allt att falla på plats.

Hardwell Tomorrowland

Märkligt och underbart

Det är svårt att veta vad man ska se först på Tomorrowland. Varje år får festivalbesökare ta del av en fantasivärld med mystiska varelser, enorma blommor och polkagrisvalv. Ett år var huvudscenen en sagobok som öppnades och stängdes medan den pratade med festprissarna nedanför scenen, och under en annan minnesvärd festival släppte man ner blommor över publiken från en helikopter. Årets stora överraskning hålls hemlig till sista minuten, men vi kan avslöja att temat är det förtrollande "The Story of Planaxis".

Läge, läge, läge

Som tur är kan du ta en paus från de enorma folkmassorna som intar Tomorrowland de båda helgerna. Sjöarna runt festivalplatsen ger besökarna en chans att koppla av i solen eller hyra trampbåtar. Om du vill stanna kvar i festivalens fantasiland kan du ta en tur på det enorma pariserhjulet som nu blivit en ikonisk symbol för evenemanget.

Tomorrowland 2017

Underbar mat

Tomorrowlands fantasitema omfattar även maten. På festivalområdet finns det många olika alternativ, från food trucks med fantastiska burgare till pizza, pastarätter, vegetariska alternativ och mer. Festivalbesökare kan stilla alla sina matbegär efter alla festivalens aktiviteter.

Eftervideon

Till skillnad från andra festivaler tar inte Tomorrowland slut när du lämnar festivalområdet. Festivalen producerar en eftervideo som de senaste åren har växt till en professionellt producerad minifilm. Ta en titt på tidigare års eftervideor för att få en känsla av vad festivalen handlar om.  Om du inte redan har en biljett för årets festival rekommenderar vi att du börjar leta online för att se om det finns några tillgängliga att köpa!

Tomorrowland stage

Du tar dig enkelt till fritidsområdet De Schorre i Boom där festivalen hålls med bil eller buss. När du gjort åt all energi under Tomorrowlands första helg kan du dra dig tillbaka till det eleganta Art Deco Radisson Blu Royal Hotel, Brussels, som ligger bara 30 minuter med bil från området, för att samla krafter inför nästa oförglömliga session. Eller njut av vistelsen på Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp för att bo närmare festivalen. Hotellet ligger mitt emot Antwerpens vackra centralstation.

Dela dina festivalfoton på Instagram med hjälp av hashtaggen #RadissonBlu så kan du vinna en kupong värd 100 €.

Berätta vad du tycker