Upplev det annorlunda i Bangkok

Bangkok välkomnar fler besökare än någon annan stad i världen – det är inte konstigt då det händer något i varje gatuhörn och staden bjuder på ett överflöd av spännande upplevelser för alla sinnen. Ta en titt på våra bästa tips för en dag i Thailands huvudstad om du är ute efter en vistelse som väcker sinnena och erbjuder något lite annorlunda borta från turiststråken …

_DSC0105

Vakna till en ljuv doft av blommor

Hoppa in i en taxi och bege dig till Pak Khlong Talaat – Bangkoks berömda blomstermarknad. Det är en galen blandning av allt som har med blommor att göra och en syn att skåda, men det vi gillar mest är att det är det absolut bästa stället att köpa prisvänliga buketter med snittblommor. Din morgon har aldrig luktat så gott!

 

En eterisk upplevelse

Ett ställe som luktar ännu bättre är den aromatiska restaurangen Karma Kamet Diner (30/1 Sukhumvit Soi 24; 66-2/262-0700). Den är mest känd för sina eteriska oljor – det finns en butik intill restaurangen för de som vill shoppa – men betoningen ligger ändå på att fördriva en eftermiddag med kaffe och cocktails.

attico

Skäm bort dig själv

Om den långa lunchen inte var nog finns det gott om möjligheter till spabehandlingar. Bege dig till Thann Sanctuary Spas (thannspa.com) för en avkopplande timme eller två. De holistiska behandlingarna väcker ditt fysiska och mentala välmående till nytt liv.

 

Mat utan gränser

Och du kan givetvis inte besöka Bangkok utan att njuta till fullo av dess kök. Bege dig till Thonglor (Sukhumvit Soi 55) för en matfylld afton; missa inte Soul Food Mahanakorn (56/10 Sukhumvit Soi 55; 66-2/714-7708) med sina mod-Thai-specialiteter. Om du hellre vill skämma bort dig med autentisk italiensk mat kan du styra kosan mot Attico Cucina (489 Sukhumvit Rd.; 66-2/302-3333). Restaurangen bjuder på fantastiska vyer från Radisson Blu Plaza Bangkok.

Berätta vad du tycker