Underbara isländska upplevelser

Oavsett om du är en friluftsmänniska eller en hipp stadsbo är det en underbar upplevelse att besöka Reykjavik.

1. Ta ringvägen

Väg 1, den 133 mil långa ringvägen som går runt Island, bjuder utan tvekan på en av världens bästa "road trips". Det natursköna äventyret är ett av de bästa sätten att uppleva landets vulkaner, fjordar, vattenfall och raviner. Utforska den klippiga kusten på den avsides belägna halvön Västfjordarna, där små traditionella fiskebyar gömmer sig och ett imponerande och rikt fågelliv gör resan värd besväret för hängivna fågelskådare.

© Iceland.is

 Iceland-waterfall

2. Stanna uppe hela natten under midnattssolen

Förr i tiden firade islänningarna midsommar genom att rulla nakna genom daggen. Nu för tiden kan du fullt påklädd delta i mindre extrema festligheter som att äta middag runt en brasa tillsammans med lokalinvånarna. Högtiden är viktig i isländsk kultur, så gör det mesta av midnattssolen och delta i ett av de många evenemang som erbjuds.

Iceland bonfire

3. Rid en flygande häst

Islandshästar är verkligen något speciellt – i höga hastigheter kan en del av dem övergå till passgång, en gångart som ofta jämförs med känslan av att flyga. Oavsett om du är en nybörjare eller expert så kommer du att imponeras av islandshästens mest utmärkande kännetecken, en ovanligt mjuk gångart som kallas för  tölt. Ryttare kan bekvämt flyga över stränder, berg och klippiga lavafält på hästryggen eftersom islandshästar alltid har en fot i marken.

Horses-in-Iceland© Iceland.is

4. Chansen att se norrsken

Det är omöjligt att garantera norrsken, men chansen att få se det är störst under de kalla, klara nätterna mellan september och mars. Om du känner att du har turen på din sida kan du boka en tur för att komma undan ljusföroreningarna – din guide tar dig ca 30 minuter utanför staden till en utsiktsplats som ravinen  Almannagjá  i Thingvellir nationalpark, där ingenting blockerar din vy av himlen.

Northern Lights in Reykjavik© Iceland.is

5. Njut av varma källor en kall kväll

Strax utanför Reykjavik hittar du Reykjadalur, även känd som ångdalen, där varma källor sprider ut sig i ett kuperat arktiskt landskap. Tillbringa en dag med att vandra genom den mossiga gröna terrängen och följ ångan som stiger från det varma vattnet.

Reykjadalur-hotspring-near-Reykjavik-Iceland

6. Upplev isländsk musik

Bjork, Sigur Ros och Múm är tre av de mest kända isländska banden. Om du gillar deras melodiska och vackra musik bör du ta dig till en konsert och njuta av den lokala musiken så mycket du kan. Besök Island i oktober när Airwaves Festival tar över pubar, barer och klubbar i centrala Reykjavik.

Arstidir-performance-Iceland-Airwaves-2018

Radisson Blu 1919 Hotel och Radisson Blu Saga Hotel är perfekt belägna i Reykjavik, och de är utmärkta baser när du utforskar hela området.

Berätta vad du tycker