Trendspaning: Nordisk Design 2017

Som många vet är Norden känd för sin design och unika designupplevelser. 2016 har bjudit på mycket snyggt - men vilka inredningstrender ska du satsa på 2017? Vi har spanat på trenderna att lägga på minnet.

Naturen

Naturen har sakta letat sig in i våra hem och även under 2017 fortsätter vi att inspireras av naturen med material som trä, grenar, skinn och betong. Naturliga material och jordiga färger är nyckelorden.

Radisson Blu Hotel Nydalen, Oslo har samarbetat med Norges populära inredningsbutik Milla Boutique för att få fram rätt moderna känsla. Inspirationen kommer från industrin och naturen med en tvist av feminint uttryck med vackra speglar, lampor och textilier.

RD Nydalen-2

RD Nydalen-4

Mörkgrönt

Redan under 2016 började det klassiskt vita försvinna och ersättas med blåa toner. Färgskalan fortsätter vara populär nästa år men kommer inte vara ensam på tronen utan får sällskap av mörkgrönt.

Inredningen i lobbyn på Radisson Blu Tromsö Hotel andas modernt med blått och mörkgröna möbler. Det här är en plats du kan känna dig som hemma på och slappna av efter en lång dag.

Radisson Blu Hotel Tromso breakout meeting area

RDBLU-Ttromso-Sep2016-28_TOSZH

Klassiskt elegant

2017 bjuder på en klassiskt elegant färgskala och vi kommer se möbler i beige, grått och natur. Kvalité på möbler och inredningsdetaljer är viktiga och den stora metalltrenden är silver, tenn och rostfritt stål.

Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger följer med i trenden och visar på en klassiskt elegant färgskala. Inredningsdetaljer i trä och metall är ett naturligt inslag, både på hotellrummen och i lobbyn.

Unika och personliga detaljer

Unika och personliga inredningsdetaljer har länge varit på tapeten och kommer bli ännu större nästa år. Genom färgval, materialkombinationer och detaljer skapar du något unikt för just dig. Även om 2017 års stora metalltrend är silver håller sig mässingen kvar i framförallt detaljer.

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo bor gästerna i moderna rum i naturliga färger och baren Summit bjuder inte bara på en fantastisk utsikt över Oslo utan även på fantastisk design. Barens nya utseende är designat av Snöhetta och går i dova färger i blått och grått med vackra mässingsdetaljer.

RDBLU Scandinavia Oslo OSLZA-74

RDBLU Scandinavia Oslo OSLZA-69

Mattor i mängder

Under 2017 inreder vi med mattor och vi vill ha stora mattor som på ett lyxigt sätt ramar in allt från matgrupp till soffhörna. Låt mattorna vara mjuka, mönstrade eller enfärgade och bind ihop och skapa små rum i rummen.

Radisson Blu Metropol, Helsingborgs eleganta design är inspirerad av internationell arkitektur och designutställningen H55 som arrangerades i Helsingborg, sommaren 1955.

RDBLU Metropol Helsingborg JHEZD-8

RDBLU Metropol Helsingborg JHEZD-32

Lampan i fokus

Nästa år vill vi inreda med storslagna lampor som syns. Den nakna glödlampan i en enkel sladd var en stor trend 2016 men har haft sin tid i rampljuset. Nu vill vi ha pampiga lampor som är i fokus.

Det första du ser när du besöker Radisson Blu Scandinavia Hotel, Köpenhamns konferensavdelning är de stora, vackra lamporna.

RD Scandinavia-3

RD Scandinavia-2

Berätta vad du tycker