Tre tips för att komma i julstämning

ljuslykta på snötyngd gran

Nu kommer snart julen, men ibland behöver man lite inspiration för att komma igång. Lyssna på julsånger, dricka glögg och mysa vid den öppna spisen brukar fungera, men det finns andra sätt att komma i julstämning. Vi har samlat några idéer om hur du kan ta fram den där härliga julkänslan.

Handla julklappar

Den kalla Norden kommer utan tvekan att få dig i rätt julstämning med all sin vackra julbelysning och julskyltning som sprider värme i allas hjärtan. De fantastiska nordiska huvudstäderna gör ingen besviken och välkomnar julshoppare med välfyllda butiker och glada julsånger.
Ingen stad går upp mot Oslo när det gäller julhandel. Här finns ett brett utbud av förstklassiga butiker med generösa öppettider under hela december. En snabb 10-minuters promenad från Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo hittar du Karl Johans gate. En gata med  mysiga caféer och fantastiska butiker, där julhandeln går som en dans.
Stockholm är också fullt av butiksgator där du kan shoppa av hjärtans lust. Tillbringa en hel dag i de många butikerna på Drottninggatan som ligger endast tio minuters promenad från Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm. För en något exklusivare shoppingupplevelse, kan du bege dig till Biblioteksgatan, där man bokstavligen rullar ut den röda mattan för besökare i december.

en julkrans på dörren bidrar till julstämningen

De bästa nordiska julmarknaderna

Ingenting går upp mot en julmarknad i Norden med de små trähusen, hantverksbutikerna och glöggen som värmer dig från insidan. Strosa genom de mysiga marknaderna och få med dig unika och personliga julklappar hem.

Trondheim var Norges första huvudstad och staden är full av historia och charmiga gator. Under några veckor i december fylls stadstorget,av en traditionell julmarknad. Stadstorget ligger bara tio minuter från Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim, Prova på lokala godsaker, handla förstklassigt hantverk och bara njut av den vackra blå timmen.  Se alla de juldekorerade stånden och tusentals små ljus tillsammans skapa ett sagoliknande skimmer och inte minst,… julstämning.
I det glittrande och stämningsfyllda Malmö hittar du en trevlig julmarknad bara tio minuter till fots från Radisson Blu Hotel, Malmö. Från slutet av november till slutet av december erbjuder den här julmarknaden en minnesvärd upplevelse som aktiverar alla sinnen och spelar på dina innersta strängar. Ett besök hit är roligt för hela familjen.

glada vänner på julmarknad med en varm kopp glögg

Julresa?

Ibland hjälper det att resa bort för att komma i julstämning. Mellan julstressen med kravet på perfekta julklappar och mat till alla är det lätt att tappa julkänslan. Varför inte ta en paus, varva ner och ställa om?
Ge dig själv en liten avkopplande adventsgåva och ta en sparesa för att ladda batterierna inför jul och nyår. Ta ett dopp i inomhuspoolen och koppla sedan av i den underbara bastun eller jacuzzin på Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger. Släpp julstressen och välkomna julkänslan.


Känn vinden i ansiktet när du susar nerför berget och lämnar stressen bakom dig. Trysilfjellet är Norges största skidort och här kan du rensa tankarna från julbestyr med både utförsåkning och mysiga turer i hundsläde. Värm dig med en kopp kaffe eller en god måltid på Radisson Blu Resort, Trysil och hitta julkänslan igen.

jacuzzibad på Trysilfjället

Julen handlar om att ge och vi vill ge dig lite inspiration så att du kan njuta av en stressfri nedräkning till julafton.

Berätta vad du tycker