Tre tips för att komma i julstämning

Lyssna på julsånger, dricka glögg och mysa vid en öppen spis får de flesta att komma i julstämning. Men vad tror du om att låta julmarknader, shopping och avkoppling i de magiska nordiska länderna bli en del av julglädjen? Vi har samlat våra bästa tips för destinationer och aktiviteter i Norden så att du kan organisera en perfekt julresa!

Handla julklappar

.Den kalla Norden sprider värme i allas hjärtan med sin vackra julbelysning och julskyltning. De fantastiska nordiska huvudstäderna gör ingen besviken och välkomnar julshoppare med välfyllda butiker och glada julsånger.  Ingen stad går upp mot Oslo när det gäller julhandel. Här finns ett brett utbud av förstklassiga butiker med generösa öppettider under hela december. En snabb tio minuters promenad från Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo hittar du Karl Johans gate med sina mysiga caféer och fantastiska butiker där julhandeln går som en dans.

Köpenhamn bjuder också på förtjusande marknader på nära avstånd från Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen. På stadens äldsta nöjesfält, med dess magiska belysning, och på de romantiska torgen i centrum, finns det gott om möjligheter att hitta något speciellt.

Banners Christmas Packages SWEDEN
Stockholm är fullt av butiksgator där du kan shoppa av hjärtans lust. Tillbringa en hel dag i de många butikerna på Drottninggatan som ligger endast tio minuters promenad från Radisson Blu Waterfront Hotel, Stockholm. För en något exklusivare shoppingupplevelse, kan du bege dig till Biblioteksgatan, där man bokstavligen rullar ut den röda mattan för besökare i december.

green christmas pine tree wreath

De bästa nordiska julmarknaderna

Ingenting går upp mot en julmarknad i Norden med de små trähusen, hantverksbutikerna och glöggen som värmer både kropp och själ. Strosa genom de mysiga marknaderna och upptäck unika och personliga julklappar.

Trondheim var Norges första huvudstad och staden är full av historia och charmiga gator. Under några veckor i december fylls stadstorget, bara tio minuter från Radisson Blu Royal Garden Hotel, Trondheim, av en traditionell julmarknad. Prova på lokala godsaker, handla förstklassigt hantverk och bara njut av den vackra blå timmen då de juldekorerade stånden och tusentals små ljus tillsammans skapar ett sagoliknande skimmer. I charmiga Malmö hittar du en julmarknad bara en tio minuters promenad från Radisson Blu Hotel, Malmö, och när du bor på Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg, i Sveriges trevligaste stad, får du chansen att uppleva gamla Helsingborg på Fredriksdal museer och trädgårdar.  Här lockas julstämningen fram med färskt bröd och kryddor, svenska julsånger och handgjorda julklappar.

friends drinking cordial at a christmas market

Julresa?

Ibland hjälper det att resa bort för att komma i julstämning. Mellan julplaneringen, stressen med att hitta de perfekta julklapparna och få till maten är det lätt att önska sig bort från alltihop – om än bara för en liten stund. Varför inte ta en paus, varva ner och ladda om?

Skäm bort dig själv med lite avkoppling före jul på Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger och koppla av i den underbara bastun med fantastisk utsikt. Är inte spabehandlingar din grej? Vad sägs om lite arktisk vildmark?  Utforska de underbara gejsrarna och varma källorna i Reykjavik och se norrskenet från din bas på Radisson Blu 1919 Hotel, Reykjavik. Kulturälskare gör bäst i att välja Århus. Staden ligger nära havet och skogen, och den har utnämnts till en av Skandinaviens mest attraktiva shoppingstäder.

Från din bas på det prisbelönta Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus  har du ett perfekt läge intill det populära konstmuseet ARoS, julmarknader och berömda kulturella sevärdheter.

outdoor jacuzzi Radisson Blu Mountain Resort Trysil

Julen handlar om att ge och vi vill ge dig lite inspiration så att du kan njuta av en stressfri nedräkning till julafton.

Banners Christmas Packages SWEDEN

Berätta vad du tycker