De tre hetaste stoppen på din sommarsafari med InterRail

Girl-InterRail

Planerar du att resa runt i Europa i sommar och undrar vilka städer som är bäst att besöka? Här är tre städer som du inte får missa under ditt InterRail-äventyr. Ledtrådar: tulpaner, en historisk mur och en gatuparad …

Upptäck Europa med tåg

Så du har upptäckt värdet av att tågluffa i Europa och valt ut de viktigaste stoppen på ditt livs äventyr. Att utforska Europa med tåg är en riktig frihetsupplevelse. Din resa är helt flexibel – du kan bestämma ”när och var” utan att behöva oroa dig över flygförbindelser. Men det är inte helt lätt att prioritera bland alla resmål. Här är tre stopp som du inte får missa på ditt nästa InterRail-äventyr:

Stopp ett: Kanalernas och museernas stad

Amsterdam är ett måste när du reser runt i Europa. Det är en stad full av historiska ögonblick, kultur, konst och underhållning. Föreställ dig att du sitter på ett kafé fyllt av blommor och andas in frisk luft samtidigt som solen värmer dina kinder. Nederländernas huvudstad har en avslappnad atmosfär. Här kan du ta det lugnt och låta dina tankar vandra längs gatorna som kantas av kanaler. Passa på att varva ner i vackra Vondel Park och bege dig sedan till de tre främsta sevärdheterna: Anne Frank-huset, Rijksmuseum och Van Gogh-museet.

The Vincent Van Gogh Museum Launch Their New Presentation Of The Artist's Works

Med ett rum precis intill kanalen på Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center är du inom gång- och cykelavstånd från dessa tre museer. Varför inte hyra en cykel och cykla runt i staden i stället för att resa kollektivt? Green Budget Bikes ligger precis nerför gatan från hotellet och erbjuder vanliga cyklar, tandemcyklar och mycket mer.

Amsterdam-Netherlands-Flower-Market-Bicycles

Stopp två: Staden som rev sin mur

Berlin är fullt av kultur och kontroversiell historia, vilket gör den till en intressant plats för alla typer av resenärer. Lär dig historien om muren och dess fall vid Checkpoint Charlie och Gedenkstätte Berliner Mauer (minnesmärket över Berlinmuren).

Berlin är ett favoritstopp för de som är intresserade av historia. Muralmålningarna som skildrar tiden i murens skugga gör dessutom fotoentusiasterna garanterat nöjda. Om du vill bo centralt och nära dessa sevärdheter ska du välja Radisson Blu Hotel, Berlin. Hotellet ligger precis vid Alexanderplatz, där den fredliga revolutionen, Alexanderplatz-demonstrationen, ägde rum. Demonstrationen ledde till murens fall och platsen är nu ett populärt turistmål. Gå även över torget och ta en titt på Weltzeituhr, en jättelik världsklocka som har blivit en symbol för staden.

Berlin Wall Memorial

Psst! Radisson Blu Hotel är också känt för sitt stora Aquadom-akvarium i lobbyn. Du kan till och med boka ett rum med utsikt över det. Snacka om havsutsikt!

AquaDomStopp tre: En plats för sommarpartyn

Försök att planera ditt Interrail-äventyr så att det sammanfaller med stora evenemang. Zürich är troligen redan med på din lista över platser att besöka men här får du ytterligare en anledning till att hoppa på tåget mot Schweiz i sommar.

Om du anländer till den soliga schweiziska staden Zürich i augusti och är på partyhumör så har du valt rätt månad. Varje år i augusti fylls gatorna med festbesökare, kända DJ:s, dans och kärlek på Zurich Street Parade. Och festen fortsätter runt om i staden under hela helgen. Street Parade handlar om bra techno- och housemusik, frihet, generositet och tolerans och lockar omkring en miljon människor varje år.

Zurich-Street-Parade

Besökare som bor på Radisson Blu Hotel, Zurich Airport kan ta S16-tåget till Zürich Stadelhofen och sedan promenera in till paradens startpunkt på tio minuter. Med ett rum på Radisson Blu vaknar du nära flygplatsen för tidiga flygavgångar, eller så kan du hoppa ombord på InterRail-tåget och fortsätta att utforska det underbara och skiftande Europa.

Zurich

Hoppas att du får en minnesvärd tågresa i Europa med Radisson Blu Hotels!

Berätta vad du tycker