Top 3 saker att göra i Uppsala i sommar

Hundratals kajor flyger över glada cyklister och glassätare som samlas vid den skimrande Fyrisån i Uppsala  Det är sommar och staden är vackrare än någonsin. Här är top 3 saker att göra i Uppsala under sommaren, sådant som bara en lokalbo vet.

receptionist at RD UppsalaLinnéa Pettersson, receptionist på Radisson Blu Hotel Uppsala  är en sann lokalbo. Ta del av hennes bästa tips när det kommer till saker att göra under sommaren.

1. Natursköna Ulva kvarn och bakluckeloppis

Mitt absolut bästa sommartips är ett besök till Ulva kvarn, som ligger strax utanför Uppsala och kan lätt nås med buss. Här kan du fika bland sockenstugorna och besöka de små design- och konsthandlarna. Populärt för Uppsalabor men okänt bland utomstående besökare. På söndagar anordnas en bakluckeloppis mellan åkrarna. Där har jag hittat ett och annat superfynd genom åren.

Ulva kvarn i Uppsala

2. Gammalt godsmagasin med nytt innehåll

Precis intill Radisson Blu Hotel Uppsala ligger Godsmagasinet. En röd tegelbyggnad vilket närmast kan beskrivas som en mini-galleria. Inne i gallerian finner du Broströmska caféet vilket är ett av mina favoritcaféer. Det mesta som serveras är ekologiskt och du finner även ett härligt utbud av raw-food bakelser. Personalen är dessutom supertrevlig! Intill caféet finns Stickspåret designbutik vilket är den ultimata butiken när du letar efter en present eller ett resminne till dig själv. I gallerian ryms även en hantverksaffär, klädbutik och den kultförklarade musikpubben Katalin som arrangerar konserter året om.

3. Museijärnväg till äventyrliga Fjällnora

Åk den gamla museijärnvägen Lennakatten till Uppsalas sommarparadis Fjällnora. Badplatser, båtuthyrning, fiskemöjligheter, djurgårdar - här finns det mesta att upptäcka för både stora och små. För den som letar efter ett mer kittlande äventyr finns även en höghöjdsbana. Själv njuter jag bäst på uteserveringen med en kopp kaffe och ser ut över den natursköna miljön.

höghöjdsbana i Uppsala

Radisson Blu Hotel Uppsala  är den perfekta utgångspunkten när du vill upptäcka denna universitetsstad. Bo precis intill  centralstationen med utmärkta kommunikationer och utsikt mot både slottet och domkyrkan.  Vår proffsiga personal hjälper gärna till att hitta saker att göra i Uppsala som passar just dig och ditt besök.

.

Berätta vad du tycker