Tips för kreativt tänkande

#DesignedForSuccess #ExperienceMeetings

Något som du kanske inte har tänkt på: Vår kreativa förmåga kan vissna bort om den inte används. Bara det att träna sinnet korta stunder hjälper till att hålla den kreativa andan vid liv, och även inspirera den. Lär dig nya sätt att hålla dig snabbtänkt – dessa kommer väl till pass, även när det gäller möten.

Föreställ dig en marklöpare som rullar nedför en dammig gata – precis som i westernfilmer eller filmer från den australiensiska vildmarken. Påminner det om hur det känns när du blir ombedd att snabbt komma på något kreativt? Så vad ska man göra? Självklart finns det sätt att stimulera kreativiteten: två aktuella metoder är minneskartor och brainstorming, bara för att nämna två. Den riktigt målmedvetna kan försöka stå på huvudet, bara för att få en annan syn på vardagliga saker. Innan du sätter på dig svettbandet och drar på dig träningskläderna skulle vi vilja lägga fram några alternativa sätt att generera kreativa idéer.

Omgivning – allt handlar om vilken miljö du befinner dig i

Idétorka kan bero på yttre omständigheter. Din omgivning är viktig – det finns en anledning till varför artister får bättre kontakt med sin inre musa i vissa situationer. Glöm inte denna faktor när du söker inspiration. Tycker du att det hjälper att vara ute i naturen och att idéerna faller från träden? Eller ger en modern, minimalistisk miljö utan distraktioner upphov till innovativa tankar? Testa några olika platser. Vad du lär dig kan forma nästa möte. Känner du till Radisson Blu Hotel Rostock? Här ger olika typer av miljöer på olika nivåer alla deltagare utrymme att reflektera och vara påhittiga. Njut av utsikten över hamnen från takterrassen på sjunde våningen och andas fritt. Med varje andetag av frisk luft kommer klarare tankar som en grund att starta från. I Rostock finns ett överflöd av mötesplatser. Ta en rundtur och upptäck din egen favoritplats för tänkande.

Fred – skapar inre lugn

Sitter du fortfarande i andra tankar, trots utsikten från takterrassen? Veckohandlingen, barnens sportaktiviteter, en inbjudan från svärmor – allt detta är oönskad distraktion. Det bästa sättet att koppla av kan vara att röra på sig. Fysisk aktivitet frigör tankarna, hjälper dig att organisera störande tankar och öppnar samtidigt ditt sinne för nya intryck. Du behöver inte stå på huvudet – det funkar lika bra med ett pass på löpbandet eller att lyfta vikter. Alla Radisson Blu-hotell har förstklassiga gym. Många har också inomhuspooler där du kan simma några längder. Detta hjälper dig inte bara att organisera den mentala att-göra-listan, det blå vattnet stimulerar också originella idéer. Det har visat sig att blått främjar kreativiteten – vilket är anledningen till att Radisson Blus mötesrum är blåmålade.

Lagarbete med papper och penna – tillsammans istället för ensam

Nu har du några idéer för att främja kreativt tänkande. Men som så ofta i livet, finns det mer än ett sätt att nå ett mål. Att bilda en grupp med dina kollegor och gå tillbaka till rötterna kan vara mycket givande idémässigt. Så vad väntar du på? Vårt tips: Stäng din laptop, och ta fram en penna och ett anteckningsblock. När man skriver ned saker, lyssnar man ofta mer aktivt. Man kommer ihåg saker som annars skulle gå förlorade för att man fokuserar på tangentbordet. Ännu bättre: en blyertspenna i stället för en bläckpenna eller kulspetspenna. Med en blyertspenna kan du sudda ut tidigare idéer eller ritningar, och utöka dina skisser med nya koncept. Men känn inte att du helt måste förkasta dagens teknik! När du har samlat idéer och sammanställt några slutsatser för hand, kan du konvertera dessa till digitalt format med ett enda klick med hjälp av verktyg som Radisson Blu DigiChart. Denna blandning av gammalt och nytt väcker garanterat nya visioner!

Resor – få nya insikter och intryck

Så produktiviteten flödar, men du skulle vilja ha lite mer input? Ge dig ut i världen! Att upptäcka nya platser är ett vedertaget sätt att öka kreativiteten. Du kan naturligtvis resa världen runt på din fritid. Men en ännu mer effektiv plan är att resa tillsammans med kollegor, snarare än att sitta i din välbekanta kontorsmiljö. Som en extra bonus stärks lagandan. Och om du undrar ifall stad eller landsbygd är bäst, behöver du inte oroa dig! Radisson Blus konferenslokaler är centralt belägna, men har något för alla. Många av våra hotell ligger nära parker och skogar, så att du kan arrangera en blandning av inomhus- och utomhusmöten. Ta en titt på Radisson Blu-hotellen över hela Tyskland, och se till att din kreativa anda inte förtvinar!

Berätta vad du tycker