Tar haute coutures historia till nya höjder

Paris rykte som modets huvudstad har byggts upp under flera århundraden och staden är fortfarande fashionistornas centrum. Men för de som letar efter modekuriosa borta från Champs-Elysées designbutiker och större modehus vill vi tala om en hemlighet. Undangömd i distriktet Trocadéro, bara ett stenkast från Eiffeltornet och Triumfbågen, finns en hyllning till en av stadens mest kända personligheter inom haute couture – och den kommer garanterat att ta din fascination för mode till nya höjder ...

Portrait-Louis-Vuitton

 

När unga Louis Vuitton öppnade sin egen koffert- och väskverkstad i Paris satte han upp en skylt utanför butiken där det stod: "Säker förpackning av de mest ömtåliga föremål. Specialister på förpackning av mode". Det var 1854, för 160 år sedan, och föga anade han att hans namn och kreationer skulle leva vidare än i dag, inte minst en av hans tidiga skapelser.

Lift_02 PARZR

Vuittons modeimperium byggdes uppenbarligen för att leva kvar länge, och det visar sig att även Vuittons förpackningslådor håller än i dag. Faktum är att det är en av hans tidigaste koffertar som finns kvar som en hyllning till dess skapare i den där första butiken – Le Dokhan's – och som nu används som hiss för de gäster som bor på det Radisson Blu Hotel som du upptar byggnaden.

Suite Kleber_01 PARZR

Och Vuitton är i gott sällskap på Radisson Blu Le Dokhan's Hotel vars väggar stoltserar med gravyrer av Pablo Picasso och Henri Matisse och där Paris ursprungliga Champagne-bar fortsätter att erbjuda gäster förfriskningar i samma neoklassiska dekor och antika möbler som funnits där i flera århundraden.

 

Det skålar vi för!

Berätta vad du tycker