Stockholms hemliga pärlor

Solen skiner, vattnet glittrar och det är sommar i luften. Det är en perfekt tid att besöka Stockholm och upptäcka de gömda pärlorna du i vanliga fall kanske missar.

Eva Kalling-Hansson, General Manager på Radisson Blu Strand Hotel, är en äkta stockholmare och vet var Stockholms hemliga pärlor finns. Här delar hon med sig av sina tips när du vill upptäcka Stockholm på nytt sätt och skapa oförglömliga minnen.

Picknick på natursköna Djurgården är en av mina favoriter och ett mysigt och avslappnat sätt att spendera dagen på. Köp med det du vill äta och dricka, vare sig det är ostron och champagne eller korv med bröd, ta spårvagnen utanför hotellet och hitta din favoritplats på denna gröna ö. Se bara upp för änderna som kan vara lite väl framfusiga.

© Tove Freij

Gamla Stan är en av Stockholms främsta attraktioner fyllt med historia, sevärdheter, attraktioner, restauranger, caféer, barer och shopping. Om du vill ha en guidad tur med en tvist kan du vandra på hustaken och få en fantastisk utsikt över gamla Stan och Stockholm från takåsarna. Det här är något för dig som inte är höjdrädd.

I kvarteren Bibliotekstan som ligger ett stenkast från Radisson Blu Strand Hotel, hittar du ett livligt centrum för mode och lyx. Här finns shopping i världsklass med skandinaviska och internationella märken som Acne, Rodebjer, Other Stories och Marc by Marc Jacobs. Gör ett stopp på Sempre Espresso Bar för gott kaffe av hög kvalité.

Lämna innerstaden för en stund och besök Artipelag som är en plats för konst och kultur. Du tar dig enkelt hit med buss eller båt från Nybrokajen. Här kan du se utställningar, konserter, äta gott och köpa hem vacker design från deras butik. Du får inte åka härifrån utan att ta en promenad i naturen och njuta av storslagen utsikt eller bara sitta på klipporna och äta hemgjord glass.

© Paradiset

Välkommen till Paradiset! Hit rekommenderar jag alla att gå som gillar ekologisk, hälsosam och hållbar mat. Här kan du strosa runt hur länge som helst och hitta nya favoriter bland hyllorna.

Det går inte att bo på en bättre plats än Radisson Blu Strand Hotel som ligger centralt i Stockholms hjärta med utsikt över Nybrovikens glittrande vatten. Här finns tunnelbana, spårvagn, bussar och båtar runt hörnet och du är bara några minuter från Stureplan, Kungsträdgården och Centralstationen.

Cover image © Henrik Trygg

Berätta vad du tycker