Stockholm för resenären på språng

Stockholm sergelstorg

Våren är på gång och Stockholm har aldrig varit vackrare. Nyligen har vår kära huvudstad rankats som en av de säkraste städerna i världen av tidningen The Economist. Inom kategorin ”personlig säkerhet” kammade Stockholm hem fjärdeplatsen av 50 utvalda städer. Fantastiskt! Med denna roliga nyhet inleder vi inlägget och vill vi påminna den stressade resenären om varför det är viktigt att ta en paus och njuta av Stockholm när tillfället ges.

Morgonstund – börja aldrig dagen på tom mage

Superfrukosten på Radisson Blu Royal Viking Hotel är något vi är stolta över. Buffén inkluderar skandinaviska delikatesser och alla viktiga komponenter för en nyttig och välkomponerad frukost – äggröra, nyskuren färsk frukt, kallskurna favoriter, linser, fröer, nötter, yoghurt, olika juicer, nybakat bröd och mycket mer. Och så självklart nybryggt kaffe.

hotellfrukost stockholm

Du som istället vill utforska Stockholms frukostutbud, har mycket att välja på. Här är några favoriter:

Östermalms frukostpärla – Broms

Det här stället är en blandning av delikatessbutik och bageri med ett stort frukostbord. Här hittar du ekologiska delikatesser, nybakat ekologiskt bröd och stor variation av fina sötsaker. Frukosten börjar serveras redan kl. 7.00 och passar perfekt om du har bråttom till ett möte.

Bild av @bromskarlaplan
Bild av @bromskarlaplan

Gamla stans nykomling - Bistro Kornhamnstorg no53

Denna bistro som nyligen öppnat upp sina dörrar för allmänheten har fått jättefina recensioner. Här får du frukostpaket men kan också beställa favoriterna var för sig. Vad sägs om vällagad havregrynsgröt med lavendelhonung?

När du får en ingivelse om att utforska Stockholms kulturliv

Kulturnatten du inte får missa anordnas den 25 april med start 18.00. Du kommer att underhållas hela kvällen och får möjligheten att gå på filmvisningar, vernissage, operaföreställningar och mycket mer. Naturligtvis har Kulturnatt Stockholm fri entré. Förra årets deltagarantal uppgick till fantastiska 115 000 besökare!

Stockholm vy vatten

När du behöver stressa ner och hitta hem

Du som ständigt är på språng, in och ut från olika möten, känner att livet utspelar sig på flygplats och hotellrum, behöver säkert en paus. Varför inte pröva på något annorlunda när du är i Stockholm? Vad sägs om fäktning? Stockholms Allmänna Fäktförening erbjuder prova-på fäktningslektioner som du kan boka upp dig på. Det du behöver ta med dig är träningskläder (ej shorts), träningsskor och vattenflaska. När du väl är på plats, får du låna fäktutrustningen.

fäktning

Segway Polo-turnering

Något för större sällskap, företagsevent eller som en konferensaktivitet. Ja, varför inte testa på lite Segway Polo på Djurgården denna fina vår? Grundidéen kommer från den populära sporten polo med undantag att hästarna har bytts ut mot coola segways. Instruktörer hjälper deltagarna att komma igång, dela upp laget och övningsköra innan turneringen börjar. Sedan börjar det roliga! Man kan också välja att inkludera plockbuffé som kan avnjutas under pauserna.

Berätta vad du tycker