Städer i norra Tyskland

Port Hamburg

Resmål och utgångspunkter för semestrar

Nordtyska städer är alla rika på kultur tack vare en lång historia som går tillbaka till medeltiden. Som viktiga handelsplatser blev städerna snabbt ekonomiska nav under denna tid, och det är de fortfarande. Idag bygger väldesignad, modern arkitektur en bro till nuet och städerna har lyckats behålla sin historiska charm. Denna medeltida känsla i kombination med nutida arkitektur ger dem ett karaktäristiskt utseende.

Shopping, kultur och nattliv är minst lika populära som de underbara stränderna och den oförstörda naturen utanför städerna. Hundratals år av utveckling inom transport och infrastruktur utmärker dessa städer och gör dem till perfekta utgångspunkter för resor till världens alla delar. Gå på ett kryssningsfartyg i en av de stora hamnarna eller flyg från Hamburg Airport – det är alltid en bra idé att starta en resa i en av Tysklands norra städer.

Hamburg

 

 

Vackra stränder, medeltida historia och kryssningshamnar vid kusten

Lübeck och Rostock är båda vackert belägna vid Östersjöns kust, och de är inte bara sammanlänkade på grund av att de ligger så nära varandra. Båda städerna bjuder på underbar gotisk arkitektur som utsetts till världsarv av UNESCO. Här hittar du några av de äldsta byggnaderna av sitt slag.

Visste du att Rostock är Östersjöns största hamn vad gäller kryssningsfartyg? Kryssningar och färjor utgår från Rostock och Lübeck till alla destinationer vid Östersjön, och till många andra intressanta destinationer över hela världen.

Du vet de där sköna solstolarna som du aldrig vill resa dig från efter att du satt dig? Ja, precis. De kommer ursprungligen från stränderna i Lübeck och Rostock. Här hittar du några av de vackraste och mest kända tyska stränderna: Warnemünde, Timendorf eller Travemünde – för att bara nämna några av dem.

Radisson Blu Hotels Rostock och Lübeck ligger mycket centralt i båda städerna, vilket gör dem till perfekta utgångspunkter när du ska utforska staden, butikerna, göra en utflykt till stranden eller övernatta innan eller efter en kryssning!

Planera din resa till Tyskland med Radisson Blu!

Fantastiska stadsresor, kulturcentrum och utgångspunkt för resor till hela världen

Hamburg och Bremen har också fantastiska kulturarv. Bremen har till exempel mycket mer att erbjuda än "stadsmusikanterna från Bremen" – kulturutbudet är enormt. Särskilt under sommarmånaderna bjuder staden på mängder av evenemang som Kajenmarkt längs flodpromenaden Schlachte. Har du någonsin hört talas om "Beck’s"? Vi rekommenderar varmt ett besök på det här berömda bryggeriet!

Med det nyligen färdigbyggda konserthuset Elbphilharmonie kommer Hamburg att bli Europas hjärta vad gäller musikkultur. Det är en imponerande byggnad som designats för akustiska nyanser och ett enastående ljud. Hamburg har emellertid alltid varit känt för sitt musikutbud. Kombinera din vistelse i Hamburg med att se en av de många musikaler och shower som sätts upp hela staden. The Lion King har till exempel visats i Hamburg sedan 2001 – något du inte bör missa!

Prova på nattlivet på den legendariska Reeperbahn eller shoppa loss på ett av de oräkneliga shoppingcentren och i de små butikerna som erbjuder en individuell internationell stil.

Det är lätt att ta sig till Hamburg Airport var du än befinner dig i staden och det gör den till den perfekta utgångspunkten på din internationella resa. Parkeringsplatser finns direkt tillgängliga vid flygplatsen och vid Radisson Blu – det perfekta stället att bo på för att vara säker på att inte missa flyget!

Berätta vad du tycker