Sprida julglädje över hela världen

Vi tycker det är viktigt att sprida julglädjen så vitt och brett som möjligt – därför har vi gett bort presentkort för Radisson Blu under hela december i vår fototävling "Dela och bo". En riktigt god jul!

 

Du har fortfarande en chans att vinna och det går snabbt och lätt att anmäla sig. Dela helt enkelt dina gladaste foton med oss på Instagram eller Twitter med hashtaggen #FestiveBlu så är du automatiskt med i veckans tävling. Om du tar det foto som vi anser bäst fångar "julandan" får du ett presentkort värt 100 euro. Så enkelt är det!

 

Villkor för "Dela och bo"

 

Varför inte hjälpa oss att sprida glädjen ännu längre bort i ett sant globalt firande av jul och nyår? Prova på att önska vänner, familj och kollegor en "Trevlig helg" på ett annat språk.

 

Franska: Joyeuses Fêtes!

Spanska: Felices Fiestas!

Irländska: Laethanta saoire sona

Engelska: Happy Holidays!

Portugisiska: Boas Festas!

Turkiska: Mutlu Bayramlar!

Rumänska: Sarbatori Fericite!

Slovenska: Vesele Praznike

Kroatiska: Sretni praznici!

Ungerska: Boldog Ünnepeket

Grekiska: Καλές δικακοπές! (kales diakopes)

Danska: Glade feriedage

Katalanska: Bones Festes!

Latin: Felix feriarum

Italienska: Buone Feste!

Sydafrikanska (Xhose): Ii holide eximnandi

Tyska: Frohe Feiertage

Holländska: Prettige feestdagen

Gäliska: Beannachtaí na Féile

Picture 302

 

Eller om du vill inkludera något internationellt i ditt eget firande kan du prova på en tradition från ett annat land för en sann global festkänsla ...

 

- I Polen består julaftons middag traditionellt av hela tolv rätter – varav de flesta bara lagas en gång om året särskilt till jul. Familjer dukar även fram för en extra plats vid bordet som lämnas tom för att hedra de som inte kan vara med eller har gått bort.

- I Ryssland firar man en extra dag den 13 januari i åminnelse av "det gamla nyåret". Då klockorna slår tolv den 31 december skriver man enligt en populär tradition ner sina nyårslöften på en pappersbit, rullar ihop den till en boll, bränner den och lägger den sedan i ett glas med champagne som ska drickas innan det sista slaget ringer. Botten upp!

- Glöm jultomten och Saint Nicholas – i Italien är det den gamla kvinnan Befana som besöker de små och lämnar presenter, om de varit snälla förstås. För de som burit sig illa åt blir det en bit kol.

- I Spanien fokuserar man på visheten då barnen välkomnar de tre vise männen den 6 januari – som, förutom sig själva och sin vishet, även har med sig presenter till barnen.

Berätta vad du tycker