Sommar I Malmö!

Ska du till Malmö i sommar? Den livliga staden erbjuder både svenskt och kontinentalt på en och samma gång, med skatter som Möllevångstorget, Pildammsparken och Västra Hamnen. Här är 5 tips du inte får missa.

Mysiga torg med bra utbud

Börja ditt besök i Malmö med att utforska de livfulla torgen. Möllevångstorget eller ”Möllan” som det kallas i folkmun, är en mötesplats med stort utbud av populära barer och restauranger från världens alla kök. På torgets livliga marknad kan du fynda frukt och grönt till bästa pris.

Mysiga Lilla Torg ligger i den gamla staden mitt i Malmö, i närheten av Stortorget. Här kan du njuta av de vackra sommardagarna på en av de många uteserveringarna och titta på människor som vimlar förbi. Missa inte ett besök på Pronto som är kända för sin goda cheesecake.

Lilla Torg Malmo

Photo credit: Apelöga

Fina parker för härliga dagar utomhus

Visste du att Malmö kallas för parkernas stad? Parkerna är ett naturligt inslag i staden och Kungsparken och Slottsparken är givna utflyktsmål en solig dag för picknick eller promenader. Pildammsparken är Malmös största park som genomför ett flertal arrangemang varje år och den vackra friluftsteatern erbjuder ett fullspäckat program under sommaren. Stapelbäddsparken är Malmös enda betong- och skateboardpark. Skatar du inte själv är det roligt att se alla skickliga skatare i betongparadiset.

Pildammsparken

Photo credit: Werner Nystrand

Njut vid vattnet

I Västra Hamnen njuter du av en vacker utsikt över Öresund och ett utbud av riktigt bra restauranger och caféer. Stadsdelen ligger precis vid vattnet med promenadavstånd till livliga Ribersborg, en två kilometer lång sandstrand där du kan simma, jogga, grilla och njuta av utsikten över havet. Här finns en av Malmös mest kända byggnader, Turning Torso, en vriden skrapa av arkitekten Santiago Calatrava som blivit ett nytt besöksmål. Ett tips är att avsluta dagen i Västra Hamnen med en mysig kvällspromenad i småbåtshamnen och njuta av solnedgången och vacker utsikt över Öresund.

Vastra Hamnen

Photo credit: Werner Nystrand

Närhet till Danmark

20 minuter, inte mer, tar det att åka tåg till Köpenhamn på Öresundsbron som förbinder Sverige med kontinenten. Kör du längs den skånska kusten får du uppleva brons ståtliga siluett över vattnet och den blir extra vacker i solnedgång. Bäst vy får du från utsiktsplatsen vid Luftkastellet.

Oresund

Photo credit: Werner Nystrand

Kombinera shopping med god mat

Om sommardagarna bjuder på regn kan du alltid shoppa! Shoppingcentret Emporia är ett självklart val för både turister och Malmöbor. Emporia har butiker för alla smaker och när energin dalar efter timmar av shopping kan du besöka deras stora foodcourt. Du tar dig lättast till Emporia med tåg från Malmö Centralstation och resan tar endast 6 minuter.

Mitt i centrala Malmö, ett stenkast från Malmö Centralstation, ligger Radisson Blu Hotel, Malmö som är ett perfekt alternativ för dig som vill uppleva sommar i södra Sveriges största stad.

Emporia

Photo credit: Fredrik Johansson

Njut av Malmö och bo centralt med Radisson Blu.

Berätta vad du tycker