Sommar i Göteborg!

Få städer i Norden är så välbesökta som Göteborg under sommaren- och det är lätt att förstå varför. I centrala stan erbjuds mysiga shoppinggränder, kanaler, restaurangstråk och ett härligt caféliv.  Följ oss när vi guidar dig att upptäcka en perfekt sommardag i Göteborg!

Njut av fika i Kaféstaden

Det är som om Göteborgarna uppfann ordet fika. När solen är framme fylls gator och torg av kaffedrickande människor som glatt gestikulerande njuter av livet. Ett favoritkafé i Göteborg är Da Matteo på Magasinsgatan. Med en härligt doftande entré erbjuds en rustik miljö och möjlighet att avnjuta gott kaffe med dopp både inne och ute på den generösa uteserveringen.

Magasinsgatan_photoBeatriceTornros

Shopping för alla smaker

Väl på Magasinsgatan kan du sedan njuta av shopping i några av Götebogs bästa butiker för både design, inredning och kläder. Vägg i vägg med da Matteo finner ni Artilleriets inredningsbutik- en upplevelse för alla som älskar god design. Du hittar butiker som Ragtime som säljer High end Vintage och nytt för herr och dam inom designkläder.

Tacos Goteborg

Fyll på med energi

Trötta shoppingben kräver en god middag- eller hur! Bäst äter du på Tacos and Tequila på Tredje Långgatan eller på Cuckoo’s Nest på Radisson Blu Riverside Hotell som vunnit flertalet internationella priser för sin design. Båda restaurangerna är dessutom härliga tillhåll även efter middagen för den som är sugen på en ”after dinner cocktail” utförd av mästare i en livlig & pulserande bar.

 

Radisson_Blu_Riverside_Wellness_Rooftop

Spa, utsikt och komfort

Bor du på Radisson Blu Riverside Hotell kan du också njuta av fina vyer av hamnen och staden, samt passa på att nyttja hotellets wellnessvåning med takterrass och spa-pooler. Utsikten är helt fenomenal!

Vrango photoEmilFagander

Ta dig runt enkelt

Till och från hotellet kommer du enkelt och snabbt med kollektivtrafik, antingen med båt eller med buss. En kul nyhet för sommarbesökaren är att skärgårdsbåtarna kommer att avgå från Stenpiren i centrala Göteborg- endast 5 minuters färd från hotellet. Badbåtarna kommer gå hela vägen till Södra Skärgården där saltstänkta klippor erbjuder äkta strandliv á la Västkustskärgård.

Njut av sköna sommardagar i Göteborg med Radisson Blu!

Berätta vad du tycker