Sommar i Göteborg!

Få städer i Norden är så välbesökta som Göteborg under sommaren- och det är lätt att förstå varför. I centrala stan erbjuds mysiga shoppinggränder, kanaler, restaurangstråk och ett härligt caféliv.  Följ oss när vi guidar dig att upptäcka en perfekt sommardag i Göteborg!

Det är som om Göteborgarna uppfann ordet fika. När solen är framme fylls gator och torg av kaffedrickande människor som glatt gestikulerande njuter av livet. Ett favoritkafé i Göteborg är Da Matteo på Magasinsgatan. Med en härligt doftande entré erbjuds en rustik miljö och möjlighet att avnjuta gott kaffe med dopp både inne och ute på den generösa uteserveringen.

Magasinsgatan, Gothenburg city centre
© Beatrice Törnros, Goteborg & Co

Väl på Magasinsgatan kan du sedan njuta av shopping i några av Götebogs bästa butiker för både design, inredning och kläder. Vägg i vägg med da Matteo finner ni Artilleriets inredningsbutik- en upplevelse för alla som älskar god design. Här finns även butiker som Acne Studios, och Ragtime som säljer High end Vintage och nytt för herr och dam inom designkläder.

141028_0091smaller_1-699x467

Trötta shoppingben kräver en god middag- eller hur! Bäst äter du på Tacos and Tequila på Tredje Långgatan eller på Cuckoo’s Nest på Radisson Blu Riverside Hotell som vunnit flertalet internationella priser för sin design. Båda restaurangerna är dessutom härliga tillhåll även efter middagen för den som är sugen på en ”after dinner cocktail” utförd av mästare i en livlig & pulserande bar.

01-radissonblu-riverside-hotel-gothenburg-lindholmen_IMG_9035-699x466

Bor du på Radisson Blu Riverside Hotell kan du också njuta av fina vyer av hamnen och staden, samt passa på att nyttja hotellets wellnessvåning med takterrass och spa-pooler. Utsikten är helt fenomenal!

Vrångö island, the Gothenburg archipelago
© Emil Fagander, Goteborg & Co

Till och från hotellet kommer du enkelt och snabbt med kollektivtrafik, antingen med båt eller med buss.  En kul nyhet för sommarbesökaren är att skärgårdsbåtarna kommer att avgå från Stenpiren i centrala Göteborg- endast 5 minuters färd från hotellet. Badbåtarna kommer gå hela vägen till Södra Skärgården där saltstänkta klippor erbjuder äkta strandliv á la Västkustskärgård.

Berätta vad du tycker