Sex foton av Shanghai som kommer få dig att vilja packa resväskan

Shanghai skyline at sunset by SANNAS

Med sina rekordhöga skyskrapor, sin futuristiska arkitektur och sitt färgstarka nattliv är Shanghai en lockande destination för resenärer som letar efter imponerande vyer och fototillfällen utan like. Stadssiluetten får dig att tappa hakan. Men ta inte oss på orden! Läs vidare och se hur stadsfotograferna Sébastien Nagy och C Ξ Ξ (Cédric Houmadi) fångar staden.

Solnedgångar i gredelint från Shanghai Tower

Shanghai Tower är en av de bästa utkiksplatserna i staden – och i hela Kina vad det beträffar – för dem som är på jakt efter vackra stadsbildsfoton. Dubais Burj Khalifa är fortfarande världens högsta byggnad, men Shanghai Tower ligger inte långt efter på andra plats med 121 våningar och 632 meters höjd. Byggnadens spiralformade design är också ett arkitektoniskt underverk. Ta världens snabbaste hiss upp till toppen och ägna sedan en stund åt att blicka ut över Bund innan du tar några beundransvärda foton som det här av C Ξ Ξ.

Psst! Det är inte bara i Shanghai som våra stadsfotografer har tagit så här underbara foton. Ta en titt på deras vackra foton av Paris och Chicago.

Shanghai from Shanghai Tower by CEE Explorer

Soluppgång i lila över Bund

Shanghai är en hamnstad vid Huangpufloden, där Yangtzefloden mynnar ut i Östkinesiska havet. Shanghai betyder bokstavligen "Staden på havet" och när man beundrar foton som tagits av Nagy och C Ξ Ξ ser man hur passande namnet är. Bund, som ligger mitt emot affärsdistriktet Pudong, är den perfekta platsen för att titta på soluppgången. Bund är en 1,5 kilometer lång gata längs Huangpuflodens västra bank i centrala Shanghai. Ge dig ut tidigt på morgonen och ta en promenad. Det här är den bästa och lugnaste tiden på dagen om du vill fånga några minnesvärda ögonblick innan den pulserade staden vaknar till liv. C Ξ Ξ rekommenderar att du verkligen tar dig tid att fånga floden från olika vinklar. Och för Instagrammarna där ute som Nagy och C Ξ Ξ är detta en av stadens mest Instagramvänliga platser!

The Bund sunrise by CEE Explorer

En vertikal stad för arkitekturälskare

På grund av den tidigare utländska ockupationen har staden en unik kosmopolitisk känsla. Man får verkligen det bästa av öst och väst och detta syns särskilt tydligt i arkitekturen. Byggnaderna varierar i stil från gotiskt till barockt ... till ultramodernt och helt fantastiskt! I Bund-området står de ca 50 byggnader tillsammans i fullkomlig harmoni och utgör en unik komposition för stadsfoton. Nagy tog det här fotot inte långt från Radisson Blu Hotel, Shanghai New World.

Shanghai skyline by SSNNAS

Takvyer från Radisson Blu Hotel Shanghai New World

Radisson Blu Hotel Shanghai New World ligger nära Folkets torg och är en av stadssiluettens ikoniska strukturer. (Den är så ikonisk att den ingick i Legos senaste arkitekturset!) Dess karaktäristiska 208 meter höga torn är besmyckat med en kupolformad krona som hyser Sky Dome Bar.

Strax utanför hotellet erbjuder Nanjing Road några av områdets bästa butiker, och sevärdheter som Bun och Yu Garden ligger mindre än 10 minuter från vår plats. Vi älskar den här perfekt tajmade rosa solnedgången som fångats på bild av C Ξ Ξ  och stadens ljus strax under som fångats av Nagy!

Sunset from Shanghai New World Hotel by CEE Explorer

Night skyline captured from Radisson Blu Hotel Shanghai New World by SSNNAS

Shanghai kanske är världens mest tätbefolkade stad, men det är lätt att ta sig runt. Från metron till världens enda långdistanstunnelbana till bussar och prisvärda taxibilar – det är aldrig svårt att ta sig till de områden du vill utforska.  Välj att utforska staden till fots och upplev stadens invånare och deras livsstil på nära håll. Det är vanligtvis säkert att promenera på gatorna.

Oavsett om du älskar arkitektur, att fota på resande fot eller helt enkelt vill utforska en av världens mest dynamiska städer så är Shanghai en oförglömlig upplevelse för alla slags resenärer. Bo på Radisson Blu Hotel Shanghai New World och ha nära till stadens vackraste platser.

Gå till Instagram för fler vackra resefotografier, och dela dina egna resefoton med #RadissonBlu!

Berätta vad du tycker