September är Blu Planet Action Month!

I år handlar september helt och hållet om Blu Planet på Radisson Blu, ett kontinuerligt initiativ vars syfte är att bevara och skydda jordens vattenförsörjning. I samband med Blu Planet Action Month kommer Radisson Blu-hotell över hela världen att utföra aktivteter med anknytning till vattenmedvetenhet – från att rena floder till att organisera välgörenhetslopp. Till exempel kommer alla Radisson Blu-hotell i Riga att samarbeta med den lokala ideella organisationen"Mitt hav" (Mana Jura) och organisera konferenser och fotoutställningar för att öka medvetenheten om vattenförorening i Östersjöområdet samt uppmuntra lokala samhällen och gäster att hålla det rent och vackert.

Varför fokusera på vatten?

Visste du att vatten täcker 71 % av vår fantastiska planet, men att bara 1 % av denna enorma mängd är drickbart?  Experter förutspår att över hälften av världens befolkning kommer att ha svårt att hitta rent dricksvatten redan 2025.

Turister och hotell står för en ökad vattenförbrukning, vilket avsevärt påverkar den lokala vattentillgången för de samhällen där de bedriver verksamhet. Och det är tillräcklig stor anledning till att Radisson Blu ska ta sitt ansvar!

Blu Planet består av flera kontinuerliga projekt, som ett program med handduksåteranvändning i samarbete med den internationella välgörenhetsorganisationen Just A Drop eller den vattenlätta Super Breakfast som är särskilt utvecklad för att ha ett mycket litet vattenavtryck.

Soap for Hope

Action Month är även ett perfekt tillfälle att lansera Radisson Blus helt nya projekt Soap for Hope: över 7 miljoner barn dör varje år från sjukdomar som kan förhindras genom enkel handtvättning. Dessa barn bor ofta i samhällen som behöver tvål, men som inte har tillgång till det. På varje Radisson Blu-hotell genererar tvålanvändningen vanligtvis upp till 1,7 ton tvål per år. Med Soap for Hope omarbetas använda tvålar lokalt och doneras till det lokala samhället som gratis hälsovård.

1

Program med återanvändning av handdukar

Radisson Blu-gäster kan göra stor skillnad genom att använda sina handukar mer än en gång: hotellet donerar en liten summa till välgörenhetsorganisationer som arbetar med vatten för varje handduk som återanvänds. På detta sätta bidrar våra gäster direkt till vår planet. Inte bara med ett mindre vattenavtryck, utan även genom att se till att behövande samhällen får säkert dricksvatten.

2

Vattenavtryck

Radisson Blus vattenlätta Super Breakfast har minskat vårt vatten- och koldioxidavtryck med över 20 %. Men oroa dig inte: det har ingenting att göra med hur god och varierad Super breakfast-buffén är. Allt vi konsumerar har ett vattenavtryck som återspeglar den totala volymen rent vatten som används för att producera produkten. Ett glas apelsinsaft har exempelvis ett vattenavtryck på 200 liter, och ett dussin ägg lämnar ett avtryck på 2 400 liter.

Om du vill hålla dig uppdaterad om våra aktiviteter under Blu Planet Action Month kan du ta en titt på hashtaggen #bluplanet och följa oss på TwitterFacebook och Instagram. Och nästa gång du bor hos oss – tänk noga innan du slänger handduken på golvet!

Berätta vad du tycker