Semester i Danmark med hela familjen

Gräddbullar, kritvita stränder, små mysiga byar och massor av nöjes- och djurparker. Att resa med barn i Danmark är ett stort nöje. Dessutom är det alltid nära till nästa upplevelse. Naturupplevelser, underhållning som kittlar i magen eller storstad – Danmark har det hele.

header_ResBekvamt

Radisson Blu har hotell i hela Norden där både stora och små trivs. Boka sommaräventyret i tid och få 20 % rabatt. Dessutom bor barn upp till 12 år gratis i föräldrarnas rum. Boka och läs mer om erbjudandet på Radisson Blus hemsida.

header_Cykelsemester

Att åka på cykelsemester tillsammans är ett härligt sätt att uppleva Danmark, som är som gjort för att cykla i – välj om ni vill ha ett helt platt eller lagom kuperat landskap och se till att planera in många glasspauser längs vägen.

Tre tips:

1. Bornholm

2. Ärö

3. Samsö

Oavsett om du är ute efter milslånga vita stränder, dramatiska klippor, svalkande skogar, kultur, historia eller mysigt småstadsliv, finns det på Bornholm. Öns nedlagda järnväg har byggts om till cykelleder på en total sträcka av 230 kilometer, vilket gör att du lätt tar dig runt hela ön på cykel. På Destination Bornholm hittar du en cykelrutt som passar hela familjen.

Lilla Ärö har flera cykelleder genom det vackra och varierade landskapet. Tack vare de korta avstånden hinner du uppleva hela ön i ett behagligt tempo. I Leby hittar du Cykelcaféen, där du kan få hjälp att laga cykeln eller pumpa däcken medan du tar en välförtjänt fikapaus.

Samsö är känt för sin energiförsörjning, som ön sköter helt på egen hand, och sin matkultur. Ön kantas av långa, vita sandstränder, som du enkelt tar dig mellan på cykel och i det böljande landskapet ligger de charmiga små samhällena på rad. Som ett Danmark i miniformat!

cykel_165826010

header_NojesDjurparker

I Danmark är det aldrig långt till närmaste nöjes- eller djurpark. Oavsett om ni vill lära er något nytt, anta spännande utmaningar eller bara ha roligt tillsammans, hittar ni det i närheten.

Tre tips:

1. Ree Park Safari

2. Bakken

3. Legoland

Du behöver bara åka till Ebeltoft i nordöstra Jylland för en riktig safariupplevelse. Ree Park är en safaripark med djur från hela världen och särskilt fokus på utrotningshotade arter. Här kan du göra ett besök på fem olika kontinenter och få möjlighet att komma helt nära lejon, geparder och björnar. Dessutom kan du sova över på savannen eller prärien och uppleva den speciella stämningen om natten.

Danmarks äldsta nöjespark ligger strax utanför Köpenhamn och har gratis inträde. På Bakken finns över 130 olika attraktioner, från berg- och dalbanor till lyckohjul. Dessutom är det gratis underhållning varje dag för både barn och vuxna. Fram till den 6 juni är det ”Svenska dagar” varje fredag, då en svensk krona är lika mycket värd som en dansk.

Det går knappt att prata om nöjesparker i Danmark utan att nämna Legoland. Danmarks mest kända och älskade nöjespark är en spännande värld uppbyggd i lego, med så mycket saker att göra att det nästan inte räcker med bara en dag. Här har barnen garanterat roligt. Och vuxna med för den delen.

legoland_164466410

header_barnenskopenhamn-20

Den danska huvudstaden anses vara en av världens mest barnvänliga städer. Med några av Nordens bästa nöjesparker, mat som hela familjen tycker om och härliga stränder, är det inte så konstigt.

Tre tips:

1. Tivoli

2. Den Blå planet

3. Amager Strandpark

 firar berg- och dalbanan på Tivoli 100 år och har i samband med det fått en ansiktslyftning. Prova den i sommar! Ett annat tips är att få en stämpel, gå ut och äta i Köpenhamn och sedan komma tillbaka till Tivoli igen på kvällen.

Strax utanför Kastrup ligger Den Blå planet – en fantastisk undervattensvärld med levande korallrev, krokodiler och tusentals färgsprakande fiskar. Boka biljett innan, så att ni slipper köa så länge.

Köpenhamns största strand heter Amager Strandpark, är nästan 5 kilometer lång och erbjuder både sköna bad, dykundervisning, beachvolley och kajakuthyrning.

tivoli_161158982

Berätta vad du tycker