Se hit: Sommarfestivaler i Kiev

Se hit, världens alla festivalbesökare! Om du älskar musik är Ukraina det perfekta resmålet för dig i sommar. Särskilt i Kiev hittar du massor av musikfester utomhus under den soliga säsongen, som erbjuder en spännande blandning av kända rockstjärnor och yngre, lovande band. Här är våra sju favoritval!

1 Ostrov

Ön Trukhaniv, som ligger i mitten av Dnjepr-floden i Kiev centrum, är en unik plats. Mellan 10–12 juni välkomnar denna lilla vackra ö Ostrov festival, ett två dagars danceparty med det bästa inom elektronisk musik från Dixon, Tale Of Us, Woo York och Juan Atkins till DJ Koze, President Bongo & The Emotional Carpenters och många fler. Dansa till gryningen i den unika atmosfären på en avskild ö!

Photo by IG @smushkov
Photo by IG @smushkov

2 Okean Elzy

Okean Elzy är ett av Ukrainas mest framgångsrika och populära rockband. De har gjort sig ett ganska stort namn sedan de startade 1994, och är inte bara älskade i sitt hemland, utan även i övriga Östeuropa. Om du vill få en verklig inblick i den lokala musikkulturen ska du bege dig till Kievs olympiska arena den 18 juni, där gruppen presenterar sitt nionde fullängdsalbum.3

3 Land of Dreams

Några dagar senare, 20–21 juni, välkomnar Kiev Kraina Mriy, eller "Land of Dreams", en festival för etnisk musik. Gäster kan campa på festivalområdet, och förutom de fantastiska artisterna imponerar festivalen även med en härlig folkkonstmässa samt ett intressant program med hantverksworkshops.

Photo by IG @olganova.r
Photo by IG @olganova.r

4 U-Park Festival

Vilka artister! Kievs U-Park festival, mellan 6–8 juli, och är en av de absoluta höjdpunkterna i sommar, med internationella världsstjärnor som Muse och Red Hot Chili Peppers som huvudartister. Det är ett av landets största musikevenemang med cirka 40 000 festivalbesökare varje år och hålls naturligtvis på huvudstadens största scen: den olympiska stadion. The Kills, Nothing But Thieves, det ukrainska bandet The Hardkiss och många fler uppträder.

5 Atlas Weekend

Inga genrebegränsningar. Bara bra musik! Atlas Weekend hålls den 8 och 9 juli, och förenar en stor blandning av internationella och inhemska artister, däribland GusGus, The Bloody Beetroots, Nneka, Apocalyptica eller The Subways. Dessutom kommer det att finnas teater- och konstföreställningar, en matmarknad och aktiviteter för barn. Ett fantastiskt evenemang för hela familjen!

Photo by IG @atlasweekend
Photo by IG @atlasweekend

6 Hedonism Festival

Fyra scener och över trettio utländska och ukrainska artister: där har du Hedonism Festival. Den äger rum på en av stadens hippaste arenor, trendiga UBK Beach club som ligger på ön Trukhaniv. Från 29–31 juli kan du uppleva högkvalitativ musik från många olika genrer, allt från Hot Chips elektropop till multi-instrumentalisten Marcus Marr, Kievs elektroniska trupp Cape Cod eller indiebandet Is Tropical från London.

Photo by IG @ubkbeach
Photo by IG @ubkbeach

7 Carpathian Alliance Metal Festival 2016

Här är något för alla hårdrockare: Från 29–31 juli tar Carpathian Alliance Metal Festival över den så kallade Nations’ Friendship Park, med ett brett utbud av några av de mest fascinerande metal-banden som genren har att erbjuda. På scenen står Sólstafir från Island, Blind Guardian från Tyskland, Ensiferum från Finland, lokala Infected och många andra.

Vilken festival blir din favorit i sommar? Om du vill njuta av den magiska festivalkänslan men inte är så sugen på att campa kan du ta en titt på de två Radisson Blu-hotellen i Kiev när du bokar din vistelse – båda erbjuder enkel tillgång till alla festivalscener.

 

Berätta vad du tycker