Schweiz: 1 land, 6 anledningar att resa hit

Oavsett om du besöker Zürich i affärer, under en weekendresa, reser runt i Europa eller använder flygplatsen som utgångspunkt för dina upptäcktsfärder finns det minst sex anledningar till att ha med Schweiz på din lista över drömresmål!

Schweiz ligger mitt i hjärtat av Europa och är mindre än de flesta av sina grannländer, men landets begränsade storlek vägs upp av dess storslagna skönhet. Här är sex goda anledningar till att planera en stopover på ett av Radissons hotell i Schweiz. Vare sig du väljer att bo på Radisson Blu Hotel, Zurich Airport och göra flera dagsutflykter eller utforska de fridfulla schweiziska Alpernas storslagna vildmark från Radisson Blu Hotel Reussen, Andermatt ser våra tips till att du får ut det mesta av semestern!

1. Kulturella sevärdheter i Zürich

Det är naturligtvis praktiskt att påbörja resan i Zürich. Staden erbjuder det bästa av många olika världar. En pittoresk gammal stadsdel möter en kosmopolitisk och händelserik stadskärna norr om Zürichsjön och bara ett stenkast från de schweiziska Alperna. Zürich bjuder på en mängd kulturella sevärdheter, vacker arkitektur och promenader längs sjöstranden. När det är dags för en paus kan du gå in på en av de många restaurangerna, kaféerna eller barerna som du hittar i varje hörn av staden. Håll utkik efter de över 1 200 fontänerna som pryder gatorna.

Zurich lake view crossing city Switzerland

2. På jakt efter choklad

För de flesta är choklad det första man tänker på när man hör ordet ”Schweiz”. Schweizarna har fulländat konsten att göra choklad, och Zürich med omgivningar är rätta platsen för den som är på jakt efter läcker choklad. Börja med Lindt i Zürich och fortsätt till Maison Cailler eller Frey för att frossa i landets populäraste godsak. Det finns en stor mängd chokladfabriker och konfektbutiker runt om i landet, var och en med sina unika specialiteter och smaker.

Rows of assorted Swiss chocolate

3. Från flygplatsen till tågstationen

Schweiz är känt för sina spektakulära järnvägslinjer och ingenjörskonst i världsklass, vilket gör tågresorna genom landet till något alldeles speciellt. Ta flyget till Zürich och hoppa på ett tåg till valfri destination. Det finns många rutter att välja bland, såsom GoldenPassWilhelm Tell ExpressBernina Express och Glacier Express. Den sistnämnda är kanske den mest häpnadsväckande av dem alla. Många av tågen har panoramafönster så att du inte missar någonting längs den ringlande järnvägen. Om du planerar att resa med tåg kan du välja en lämplig Swiss Travel Pass-biljett och dra nytta av rabatterade resor.

Glacier express switzerland train ride lake

4. Majestätiska berg

Fyra timmars resa med bil från Zürich tar dig till foten av berget Eiger (3 970 m) i Grindelwald, där du även finner det berömda bergspasset Jungfraujoch. Här är du inte långt ifrån Europas högsta punkt. Stanna till i magiska Zermatt, en typisk, pittoresk schweizisk by utan biltrafik. Den ligger vid foten av Matterhorn (4 478 m), det berömda berget på gränsen mellan Schweiz och Italien som är avbildat på Toblerone-förpackningarna. Zermatt är berömt för sina skidmöjligheter och fantastiska afterskis året om, samt för stillsamma ängar och vandringsspår på sommaren.

Zermatt switzerland town in spring

5. En aktiv semester

Om du älskar att vara ute i naturen kan du se fram emot fantastiska naturscener oavsett vilken aktivitet du ägnar dig åt. Från fotboll, golf och tennis till klättring, vandring, fallskärmshoppning och skidåkning – det här landet har allt. Du behöver aldrig åka långt för att njuta av storslagen natur och häpnadsväckande vyer. Förutom den populära skidorten Andermatt kommer du att uppskatta Oberalppass, som är perfekt för en heldagsvandring. Efter en dag fylld av aktiviteter kan du vila ut på Radisson Blu Hotel Reussen, Andermatt som har ett toppläge mitt i stadens centrum. Och om du känner för en mer avkopplande semester finns det gott om linbanor, tåg och gondoler som tar dig upp i bergen medan du lutar dig tillbaka och njuter av utsikten.

hiking andermatt switzerland

6. Spännande äventyr 

Djurälskare kan med fördel besöka Basel, där Schweiz äldsta och största zoo är beläget. Den här imponerande anläggningen är hem åt en mängd olika djurarter, bland annat överraskningar som den australiska kängurun! Bo mitt i händelsernas centrum på Radisson Blu Hotel, Basel. Det ligger alldeles i närheten av tågstationen som ansluter dig till landets övriga städer. Eftersom Schweiz är känt för sina vackra sjöar får du inte missa ett besök till sjön Blausee som ligger bara en timme och 45 minuter med bil från Basel. Vandra runt sjön i Kanderdalen där du kan beundra de snötäckta bergen året runt. På sommaren är det kristallklara blå vattnet omgivet av grönskande träd, vilket gör det här till en mycket fotovänlig plats.

Lake Blausee Switzerland close to Basel

Älskar du naturen? Dra på dig vandringskängorna och bege dig till de vackra Tatrabergen för ditt livs vandringstur!

Zürich är en perfekt utgångspunkt för att utforska Schweiz, och oavsett vart i landet du beger dig kommer du att bli imponerad av dess stora utbud.

Gute Reise! Bon voyage!

Utforska Schweiz naturliga skönhet från något av Radisson Blus fem hotell i landet.

Berätta vad du tycker