7 roliga saker att göra i Minneapolis i sommar

Minneapolis summer cityscape

Minneapolis är känt för sin industriella charm, sina många sjöar och som den framlidne R&B- och popartisten Princes hemstad. Den bästa tiden att besöka staden är på sommaren. Med ett brett spektrum av kulturaktiviteter kommer du ha gott om saker att göra och se, vare sig du stannar i en vecka eller bara över en helg.

En mässa i världsklass

Under Minnesota State Fair, som är USA:s största mässa räknat i besöksantal, kan du förundras över utställningsmontrar och matstånd med lokala delikatesser, statyer karvade i smör, livemusikföreställningar och ett enormt pariserhjul. Förra året slog mässan rekord i antal besökare på öppningsdagen, och årets mässa (22 augusti till 2 september) kommer med största sannolikhet att vara lika välbesökt.

Red, White & Boom!

Varje år samlas 75 000 människor vid floden i centrala Minneapolis för att beundra fyrverkerierna den fjärde juli. Men Minneapolis svar på självständighetsdagen, ”Red, White & BOOM!”, är mycket mer än en kvällsföreställning. Firandet börjar redan kl. 6 på morgonen med ett maraton, följt av spelningar med kända musikartister och en mängd familjeaktiviteter. De storslagna fyrverkerierna som börjar kl. 22 är grädden på moset.

Minneapolis fireworks spectacle on Fourth of July

Gå i Princes fotspår

Ett besök i Minneapolis vore inte komplett utan ett smakprov på stadens musikscen. Se indierockkvintetten The National på Rock the Garden-festivalen den 29 juni eller Jason Mraz, CHVRCHES och många fler på den 25:e Basilica Block Party-festivalen den 12 och 13 juli. Under juni till augusti anordnas även Music in the Parks med flera gratiskonserter och filmvisningar under bar himmel.

Basilica of Saint Mary Saint Paul Minnesota

Centrala höjdpunkter

En favorit bland lokalborna är Guthrie Theater som visar några av de bästa föreställningarna i Mellanvästern. Teatercentret grundades av en brittisk scenregissör 1963 och har utvecklats från teatersällskap till en arkitekturattraktion. Byggnadens ”Endless Bridge” är en utstickande lobby som sträcker sig ut mot Mississippifloden och erbjuder en fantastisk 180 graders utsikt över staden. På måndagar anordnas en open mic-show som är öppen för alla och som kan kombineras med en middag i någon av teaterns fantastiska restauranger. Bo på stiliga Radisson Blu Minneapolis Downtown med ett perfekt läge i Twin Cities.

Fascinerande vattenfall

En av Minnesotas mest Instagram-vänliga platser är vattenfallet Minnehaha Falls. Det är imponerande året om men särskilt vackert under våren och sommaren. Det 16 meter höga vattenfallet omges av en stor park och ligger bara 15 minuter med bil från centrum. Parkens ekar, almar och lönnar och en mängd inhemska vildblommor utgör en rofylld kontrast till stadsdjungeln.

Underhållning inomhus

Det kallas för köpcentrum, men Mall of America liknar mer en stad. Ta på dig bekväma promenadskor och besök Minneapolis-förorten Bloomington som ligger bara 10 minuter från flygplatsen. Förutom shopping och food courts finns här en mängd familjeaktiviteter som delstatens största akvarium, minigolf och en nöjespark. På Radisson Blu Mall of America har du alltid underhållningen inom räckhåll. Det prisbelönta hotellet är komplett med spa, en saltvattenpool och kostnadsfri flygbuss.

Radisson Blu Mall of America Facade

Dubbel Pride-festival

Missa inte årets färgstarkaste evenemang, Twin Cities Pride, som är en HBTQ+-festival med festligheter i äkta amerikansk anda. Festivalen pågår under två dagar den 22–23 juni och samlar människor från hela världen som uppmärksammar pride-rörelsen i tvillingstäderna Minneapolis–Saint Paul. Evenemanget äger rum i parkområdet Loring Park som fylls av utställningsbodar, matstånd och fyra scener med musikföreställningar och andra uppträdanden. Det här är verkligen årets största händelse, och det bästa av allt är att det är helt gratis att delta!#

Om du vill ha ännu fler tips på roliga saker att göra i sommar kan du ta en titt på dessa 5 sommaraktiviteter i Twin Cities!

Planerar du en resa till Minneapolis? Boka boende på Radisson Blu och dela dina mest minnesvärda ögonblick med oss med #RadissonBlu!

Berätta vad du tycker