Så här planerar du den perfekta julfesten för personalen!

Dark wooden deck table over christmas tree and fireplace

Julfesten är alltid ett av de företagsevenemang som personalen ser mest fram emot under året. Evenemanget blir ofta upphov till en mängd historier om imponerande danssteg, löjliga lekar, intressanta julklappar – och för många snapsar. Med så höga förväntningar är det rimligt att fråga: Hur planerar man en julfest för personalen på bästa sätt? Här är några tips som varje julfestplanerare bör tänka på när de planerar årets fest!

Läge, läge, läge

När du letar efter den perfekta lokalen för en julfest finns det några saker du bör tänka på. Du måste till exempel tänka på på hur lättillgänglig lokalen är för samtliga deltagare, om du behöver beställa transport efter festen eller om du ska boka övernattning. Sedan behöver du bestämma dig för om du vill ha en rustik lokal, som en gammal hangar, eller en mer elegant lokal, som ett lyxhotell. Erbjuder stället mat och dryck? Kommer du att ha tillgång till lokalen innan festen? Dekorerar lokalens personal utrymmet åt dig?

Även om planeringen av den perfekta julfesten börjar låta som ett "mission impossible" så behöver det inte vara det!

Facade with christmas uplight at Radisson Blu Hotel Tromso

Planera själv vs. paketerbjudande

Vill du verkligen chansa på den nyöppnade festlokalen när det gäller ett så viktigt evenemang? Om du är en erfaren Evenemangskoordinator är det inga problem! Om du inte är det kanske det är bättre att välja ett säkrare alternativ och anlita en extern Evenemangskoordinator, om budgeten tillåter. Du kan även välja att boka en lokal som erbjuder paketerbjudanden med olika teman. Ett sådant alternativ kan vara att boka julfesten på ett Radisson Blu-hotell. Vi är specialister på evenemangsplanering och kan anpassa ditt evenemang så att alla dina behov tillgodoses. Allt du behöver göra är att berätta för oss vad du vill ha, och sedan kan du fokusera på att ha roligt med dina kollegor!

Två mycket konkreta alternativ i år i Stockholm är:

Radisson Blu Royal Park Hotel, som bjuder in till en jul i lantlig miljö men ändå bara 5 km från Stockholm City. Från restaurangen har du en härlig utsikt över trädgården och Brunnsvikens vatten. Samlas framför den sprakande brasan och drick ett glas glögg innan ni njuter av ett traditionellt julbord med alla julens favoriter.

Table with flowers and fireplace in background at Radisson Blu Royal Park Hotel Stockholm

Du kan också samla dina kollegor från när och fjärran på Radisson Blu Arlandia Hotel på flygplatsen, som har alla bekvämligheter under samma tak och känslan av att komma hem infinner sig så fort du kliver in i lobbyn. Börje dagen med möten och avsluta sedan med något gott att dricka framför brasan i baren innan ni njuter av allt som julbordet erbjuder.

Julmiddag – tillgodose allas behov

En av de viktigaste faktorerna vid alla fester är maten. Och för julfester är maten särskilt viktig. När du planerar en julmiddag måste du svara på en rad frågor som: Vill du ha ett traditionellt julbord eller skulle en klassisk trerättersmiddag vara ett bättre val? Hur kan du tillgodose kollegor med särskilda kostkrav eller allergier?

De flesta ställen som erbjuder hela paket kan servera särskilda menyer för personer med sådana krav – om du förvarnar dem! Det innebär att det är viktigt att be om allas kostkrav i god tid – helst i samband med att de anmäler sig till festen.

Christmas food and decorations at Radisson Blu Hotel

Ta sig hem – kollektivtrafik, taxi eller övernattning?

Vid alla lyckade julfester bjuds det ofta på en hel del alkohol och det är bra för att få upp kollegorna på dansgolvet, men det betyder också att du måste se till att alla kommer hem säkert. För att göra det enkelt för deltagarna att ta sig hem säkert är det en bra idé att välja ett ställe som har bra kollektivtrafikförbindelser, beställa bussar som kan ta människor till den närmaste tågstationen eller lämna ut information om hur de kan ta en taxi vid kvällens slut.

Om du vill försäkra dig om att deltagarna inte behöver oroa sig för att ta sig hem över huvud taget, kan du anordna julfesten på ett ställe som erbjuder övernattning. Att kunna gå direkt från dansgolvet till sängen låter ganska skönt, eller hur? Oavsett vad du föredrar så är alla Radisson Blu-hotell i Danmark, Norge och Sverige bra val eftersom de alla ligger centralt och har nära till kollektivtrafik, en reception som kan hjälpa till att beställa taxibilar och gott om rum för trötta kollegor.

People mingling at party at Radison Blu Strand Hotel Stockholm

Om du vill anordna en perfekt julfest, varför inte boka den på ett Radisson Blu-hotell? Våra erfarna och hängivna evenemangsteam ser till att allt är väl planerat, och sedan är det bara upp till er att ha en fest som sent ska glömmas!

Berätta vad du tycker