Responsible Business: Radisson Blu ansluter sig till Soap for Hope

Visste du att ett typiskt 400-rumshotell genererar 3,5 ton tvålavfall varje år? Radisson Blu bestämde sig för att göra något åt det genom att ansluta sig till det så kallade  Soap for Hope-programmet i partnerskap med Sealed Air, marknadsledaren inom livsmedelssäkerhet, lokalvårdshygien och produktskydd.

På varje Radisson Blu-hotell genererar tvålanvändningen vanligtvis upp till 1,7 ton tvål per år. Med Soap for Hope-projektet kommer nu dessa använda tvålar att återvinnas för en god sak. Över 7 miljoner barn dör varje år från sjukdomar som kan förhindras genom enkel handtvättning. Dessa barn bor ofta i samhällen som behöver tvål, men som inte har tillgång till det. Med Soap for Hope omarbetas använda tvålar lokalt och doneras till det lokala samhället som gratis hälsovård.

2

Och så här fungerar det: 23 Radisson Blu-hotell runt om i världen samlar in tvålar och lämnar in dem till Sealed Air-representanter. Lokala entreprenörer får sedan lära sig hur de återvinner tvålen med hjälp av en innovativ kallpressmetod som tar mindre än 10 minuter att utföra och som varken kräver rinnande vatten eller elektricitet. Den återvunna tvålen distribueras sedan till lokala samhällen.

3

Soap for Hope har lanserats i 62 städer och 22 länder tillsammans med 249 partnerhotell. Hittills har 750 ton tvål återvunnits till 6,2 miljoner nya tvålar och varje år drar ca 400 000 människor i lokala samhällen nytta av programmet. Vi är mycket glada över att nu delta i det!

Radisson Blu har förresten många fler Responsible Business-initiativ i  Blu Planet-programmet. Du kan läsa om dem här.

Berätta vad du tycker