Radisson Blus mest monumentala hotell

Upplev Shanghai, Sydney och Udaipur på Radisson Blus mest monumentala hotell.

Shanghai_XingGuo

Radisson Blu Plaza Xing Guo Hotel Shanghai

Radisson Blu Plaza Xing Guo Hotel var en gång reserverat för Kinas politiska ledare, men är i dag öppet även för allmänheten. Hotellet ligger i den före detta franska koncessionen i centrala Shanghai och den moderna skyskrapan höjer sig över 28 historiska villor – byggda på 1920- och 1930-talen i bland annat amerikansk, brittisk, fransk, tysk och spansk stil – och ett grönskande parkområde på sju hektar.

Den viktigaste villan ur ett historiskt perspektiv är det tre våningar höga brittiska trädgårdshuset som nu går under namnet No. 1 Building. Villan byggdes av det brittiska företaget Butterfield & Swire 1934 och såldes 20 år senare till den kinesiska staten som använde den för att ta emot högt uppsatta kinesiska statstjänstemän och utländska ämbetsmän.  Den var även Shanghais borgmästare Chen Yis och ordförande Maos bostad på 1950-talet.

Hotellet har hela 190 rum och sviter och gästerna har nära till de chica butikerna och trendiga barerna i den före detta franska koncessionen men kan ända njuta av områdets lugn och ro.

 

Shanghai_NewWorld

Radisson Blu Hotel Shanghai New World

Den futuristiska kupolformade kronan på det 47 våningar höga Radisson Blu Hotel Shanghai New World är lätt att känna igen i Shanghais siluett. Hotellet ligger på den välkända Nanjing Road West och det tar bara 20 minuter att promenera till den berömda kajgatan Bund, stadens mest ikoniska landmärke.

Den 160 år gamla och 5,5 km långa Nanjing Road sägs vara världens längsta och mest besökta shoppinggata – den lockar till sig hela 1 miljon besökare varje dag. Om du inte är på jakt efter internationella varumärken finns det en otalig mängd lokala specialbutiker som säljer silke, ätpinnar, glasvaror och annat hantverk. Du kan även vila fötterna på en av de många traditionella restaurangerna och titta på människor.

För en vacker panoramautsikt över staden kan du boka bord på den roterande, glasväggsförsedda restaurangen Epicure on 45 och/eller ta en drink på eleganta Sky Dome Bar.

 

Sydney

 

Radisson Blu Hotel Sydney

Den här vackra,  kilformade sandstensbyggnaden från 1850-talet i hjärtat av Sydneys Central Business District ger gästerna en autentisk känsla av det historiska distrikt de befinner sig i.

Den ursprungliga trevåningsbyggnaden byggdes i den ikoniska guldfärgade Hawkesbury-sandstenen som användes för många av de landmärken som byggdes i Sydney på 1800-talet. Här höll utgivarna av The Sydney Morning Herald, John Fairfax & Sons, till i hundra år fram till 1955, och mellan 1922 och 1929 lade man till en utbyggnad. Från 1956 till 1997 var byggnaden huvudkontor för Bank of New South Wales, även känd som Westpac.

Innan Radissson Blu Hotel Sydney öppnade 2000 moderniserade man byggnadens insida fullständigt. Man sparade emellertid Sir Warwick Fairfax och Sir James Fairfax entresolkontor som i stället genomgick en restaurering. De två mötesrummen har charmiga öppna spisar och polerade träpaneler. I den ursprungliga offentliga hallen som vetter mot Hunter Street finns nu Bistro Fax Restaurant & Bar.

Gästerna är bara ett stenkast från det historiska området The Rocks, Circular Quay, Sydney Harbour och Sydney Opera House.

Udaipur

Radisson Blu Udaipur Palace Resort & Spa

Med sitt läge vid sjön Fateh Sagar är Radisson Blu Udaipur Palace Resort & Spa en imponerande syn att skåda med sin ståtliga arkitektur och välansade trädgårdar.

Byggnaden påminner om ett Maharanapalats och det moderna fyrvåningshotellet med 240 rum har arkitektoniska element som är typiska för Rajasthan, bland annat moriska valv, fönster med blyinfattade rutor och chhatris (kupolformade paviljonger).

Sjön Fateh Sagar sägs vara Udaipurs stolthet. Den byggdes först av Maharana Jai Singh 1678, men fick namn efter Maharana Fateh Singh som byggde om och förstorade sjön 1889 efter att den förstörts av en översvämning.

Den gamla staden är i dag mest känd för att utgöra bakgrunden till  James Bond-filmen Octopussy från 1983, men den borde vara berömd för sina hundratals år gamla palats där områdets härskarna en gång bodde. Efter en dags turistande kan du koppla av vid poolen eller vid Aangan Lounge Terrace som bjuder på en kunglig utsikt över sjön.

Berätta vad du tycker