Radisson Blu-kocken Fabrizio Righettis favorittrender inom sommarmat

Medan modevärlden följer den senaste utvecklingen inom färg och silhuetter, lanserar gourmetkockar ständigt nya mattrender. Hotell och restauranger tar hänsyn till gästernas smaker och behov, anstränger sig för att integrera nya maträtter och specialerbjudanden i säsongsanpassade menyer, och försöker att ta med innovationer även i klassiska frukostbufféer och konferensmat. Fabrizio Righetti, den kulinariska experten på Radisson Blu Hotel Kyiv, gör precis detta. Här presenterar han sina favorittrender inom sommarmat, från kalla soppor till asiatiska rätter. Alla rätter som nämns har redan serverats av Fabrizio på hotellet till våra gästers glädje!

Asiatisk stil

Inför sommarsäsongen skapade Fabrizio sin egen tolkning av en Gua Bao: det populära taiwanesiska ångade brödet fyllt med grillat kycklingbröst i teriyakisås. Mums!#

2

Soppor

”Kalla soppor är ett utmärkt sätt att klara värmen och samtidigt få i sig alla näringsämnen. De innehåller också mycket fibrer och grönsaker”, förklarar hotellkocken.

Blanda och mixa

”Du kan blanda och mixa vad du vill. Det viktigaste är att bara använda nyttiga ingredienser: frukt och mejeriprodukter, helst med ingefära och citron”, säger Fabrizio.

Fisk och apelsinsallad

En uppfriskande och ganska osannolik kombination som kan överraska dig!

3

Gröna läckerheter

På sommaren är det viktigt att äta hälsosamt och fylla på vätskedepåerna, och lösningen är naturliga, färska produkter. Här är en nyttig och vågad blandning av avokado, mynta och gurka!

4

Fruktiga drinkar

Saftiga bubblor av alkoholfritt slag precis som Virgin Bellini-drinken med persikojuice, färsk persika och kolsyrat vatten kan även avnjutas under ett affärsmöte.

5

Berätta vad du tycker