Radisson Blu – "Bästa platsen utanför huset"

Radisson Blu har design i sin DNA.

 

Från världens första designhotell som byggdes i Köpenhamn 1960 av Arne Jacobsen till Aquadome i Berlin – vi strävar efter att göra hotell lika ikoniska, trendiga och sofistikerade som våra gäster.

 

Vi har redan visat dig några av de "Bästa platserna i huset", men nu vill vi visa dig några av de "Bästa platserna utanför huset". Rulla nedåt så får du se fyra av våra favoritexempel på idylliska sittplatser utomhus från Blus runtom i världen – och vad det är som gör dem så unika.

Sitter du bekvämt?

Husets bästa stol finns ibland utanför huset. Och det är inte alltid den mest välstoppade av dem. På Radisson Blu Resort and Spa i Ajaccio Bay, Corsica finns den bästa sittplatsen under den stora, höga himlen. Solskenets djupa, omfamnande värme lockar dig till fullständig avkoppling i de här formgivna vilstolarna med utsikt.

Stolarna utgör en frisk fläkt där de står på en privat terrass vända mot brisen och värmda av Medelhavets sol. Och bara för ett ögonblick är allt annat obetydligt – sätt dig bekvämt, beställ en cocktail, sjunk djupare ner i stolen och bara ... ja, var. Fullkomlig lyx. Vi får sällan chansen att göra det mesta av den, så när vi har möjlighet så förtjänar vi det.

Gör dig andlös

Dubai: (Bland annat) berömt för sin enastående vackra siluett. Från världens högsta byggnad, Burj Khalifa, till den enorma himlen ovanför den här fantastiska staden är vyerna exceptionella. Därför verkar inte en extraordinär utkiksplats vara något orimligt att be om.

Tänk dig ett pooldäck på tredje våningen där cocktails och goda kanapéer alltid finns i närheten då du stiger upp ur vattnet, stannar till för att ta en titt på den enastående utsikten framför dig och sedan lägger dig på en solstol för att njuta av den i stillhet. En storslagen plats där du kan se solen gå ner över Dubai.

Kolla in utsikten

Côte d’Azur – blått hav och pinjeträd, soldränkta stränder och tacktal. Cannes är själva symbolen för södra Frankrikes glamour och erbjuder några av de bästa vyer man kan tänka sig.  Radisson Blu 1835 Hotel et Thalasso har de bästa av dem: på takterrassen finns Le 360, en fantastisk restaurang med de här sittplatserna och den här utsikten.

Här kan du luta dig tillbaka och njuta av en ostörd utsikt över gamla stan, Massif de l'Esterel och Ile St Marguerite där mannen med järnmasken satt fängslad. Om du å andra sidan inte har något emot att få din utsikt skymd av något intressant bör du besöka staden i september då din sittplats ger dig en utsikt över den spektakulära Royal Cannes Regatta, eller i juli och augusti då en fyrverkerifestival färgsätter himlen ovanför dig.

Dakar, Senegal: En plats som länge associerats med Paris i Frankrike, varifrån modiga förare och medpassagerare satte fart mot Dakar i en av världens mest romantiserade och längsta uthållighetstävlingar. Det ikoniska Paris-Dakar finns inte längre (även om andan lever vidare och tävlingen nuförtiden bara kallas för Dakar, och trots att tävlingen ägt rum i Sydamerika på senare år), men Kap Verde i Dakar är fortfarande ett resmål som är värt ansträngningen.

Det här är terrassen på Radisson Blu Hotel, Dakar Sea Palace – och vilken terrass. Stora, breda och rymliga stolar som är särskilt designade för att dröja sig kvar i. De är skapade och placerade på ett sådant sätt att det är omöjligt att inte kasta en lång, avkopplande blick utöver den spektakulära utsikten över havet. Bland dem som njutit av den här enastående utsikten är Barack Obama, Prins Albert II av Monaco och Kofi Annan – men inte nödvändigtvis på samma gång!

 

 

 

Har du en hemlig "Husets bästa plats"? Vi vill hemskt gärna se den! Dela ditt foto med oss på Instagram med hashtaggen #RadissonBlu och #BestSeat så kan du vinna ett presentkort värt 100 euro från Radisson Blu. Villkor här.

Berätta vad du tycker