Phu Quoc – Ditt nästa öparadis

Radisson Blu Resort Phu Quoc villa pool

Är du på jakt efter Sydostasiens nästa tropiska paradis? Om du redan har utforskat charmiga Phuket, kopplat av på Koh Samuis stränder och förtrollats av Bali så kanske du vill prova på den här öjuvelen ... Upptäck Phu Quoc här nedan.

En strandälskares dröm

Vietnams ”pärlö” heter Phu Quoc och uttalas ”foo kwok”. Den ligger strax utanför landets sydkust, nära gränsen till Kambodja och omgivet av Thailandvikens turkosa vatten. Den skyddade miljön skapar de perfekta förhållandena för fullständig strandlycka. Tänk dig varma sandstränder med mjukt vajande palmer och lugnt skvalpande vågor så får du en bra bild. Paradis. Inget annat än paradis.

Phu Quoc Beach

En smaragdö i Vietnam?

Phu Quoc ser till och med ut som en juvel: bred norrut och avsmalnande söderut. I mitten av ön skapar en grönskande, djungeltäckt bergskedja – även kallad 99 Peaks – en vacker bakgrund för öns alla äventyr. Den smaragdgröna Phu Quoc National Park är en guldgruva full av tropisk flora och fauna. Med ett sådant överflöd av naturtillgångar är det inte konstigt att Phu Quoc och dess kringliggande öar utsetts till en av UNESCO:s biosfäriska reserver.

Phu Quoc Southern Islands

På öns vackra nordvästra kust har en förtrollande och lågt byggd anläggning slagit upp dörrarna.  Radisson Blu Resort Phu Quoc vetter mot havet, inbäddat i välvårdade trädgårdar. Själva anläggningen har 514 rum och sviter samt en mängd olika lyxfaciliteter som en tropisk utomhuspool i form av en lagun, en barnklubb och olika restaurangalternativ. Det är även anslutet till det större Corona Resort-komplexet – en spektakulär ny stranddestination med safari, nöjes- och vattenparker, en golfbana i världsklass och Vinoasis, ett stort spa och wellnesscenter.

Radisson Blu Resort Phu Quoc pool

Denna kombination av underbar avskildhet, omfattande bekvämligheter och ett läge bara 27 km från Phu Quoc International Airport gör Radisson Blu Resort Phu Quoc till den perfekta destinationen för alla typer av resenärer.  Par som är på jakt efter en romantisk semester kan koppla av i en fridfull och avskild miljö, medan det finns en mängd olika aktiviteter för familjer som vill knyta starkare band. Det fina med att välja Phu Quoc är att besökare kan njuta av tanken på att de upplever en av Asiens mest spännande och allt populärare destinationer.

Du kan även njuta av denna äventyrsanda utan de logistiska problem som ofta åtföljer resor lite vid sidan om de upptrampade stråken. Phu Quoc International Airport uppgraderades nyligen och erbjuder nu direkta resor till och från flera större asiatiska städer, plus några långdistansflyg till Europa. Internationella besökare till Phu Quoc får stanna på ön i upp till 30 dagar utan visum.

Radisson Blu Phu Quoc Villa

Allt detta gör Phu Quoc till ett underbart och unikt alternativ för besökare. Det är exotiskt men tillgängligt, utvecklat men oförstört, vackert men utan de stora massorna. För resenärer som letar efter Sydostasiens nästa öparadis är Phu Quoc det perfekta valet.

Upptäck öparadiset Phu Quoc med Radisson Blu.

Berätta vad du tycker