Perfekta vinterrecept från Radisson Blu

Jim

Många tror att det är svårt att laga vilt, men kocken Kyndberg på FireLake Grill House & Cocktail Bar Downtown visar att så inte är fallet. Hans Bison Bourguignon är en klassisk fransk rätt som är inspirerad av Minnesota. Det är en perfekt värmande rätt för kalla vinterkvällar i Mellanvästern.

BisonStew

Följ receptet nedan för att laga rätten:

Ingredienser:

  • 1 bisonhögrev (2–2,5 kg), uppskuret i tärningar om 8 cm med fettet bortskuret
  • Koshersalt + peppar
  • Olivolja – ca 0,6 dl
  • 4 medelstora morötter
  • 4 stora selleristjälkar, hackade
  • 225 gram cipollinilök som delas i halvor
  • 225 gram crimini som delas i halvor
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 stor kvist timjan
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ flaska rött vin, Cabernet Sauvignon rekommenderas
  • 1,4 liter köttbuljong
  • 0,5 kg småpotatis, ju mindre desto bättre
  • Färska, hackade örter för garnering

Anvisningar:

  • Salta och peppra köttet. Strö vetemjölet över köttet och klappa det sedan för att ta bort överflödigt mjöl.  Bryn i en gjutjärnsgryta med olivolja.  Bryn köttet på alla sidor och lyft ut det ur grytan. Placera det på en pappershandduk och låt det vila.
  • Använd samma gryta och bryn grönsakerna med den olivolja som finns kvar i ca 5 minuter.  Lägg i vitlök och örter och deglacera med rött vin.  Reducera vinet tills hälften återstår.
  • Häll i köttbuljongen och lägg tillbaka köttet i grytan. Lägg på ett tättsittande lock och minska värmen tills det sjuder.
  • Sjud köttet långsamt i ca 2,5 timmar tills det börjar bli mört. Lägg i potatisen och laga i ytterligare 0,5 timmar tills potatisen är mjuk och du kan sticka en gaffel i köttet utan att möta motstånd.
  • Servera köttet, grönsakerna och såsen (den reducerade vätskan) i en skål och garnera med hackade örter.

Kockens rekommendation:

För att verkligen göra något extra av den här rätten rekommenderar Chef Kyndberg att du serverar den med ett gott rött vin för att frambringa bisonköttets fulla smak.

Kom och besök FireLake Grill House & Cocktail Bar Downtown för att prova på rätten innan du lagar den. Mer information: www.firelakerestaurant.com

 

Berätta vad du tycker