Perfekta vinterrecept från Radisson Blu - Mall of America

Paul Lynch

Julen står för dörren, vilket innebär matlagning för familj och vänner, knytkalas på kontoret och mycket mer. Varför inte prova på att laga rätten Maple Glazed Yam and Apples från FireLake Grill House & Cocktail Bar Mall of America för att imponera på kunder och kollegor? Den här rätten är ett perfekt exempel på hur några få ingredienser som lagas på rätt sätt kan skapa ett slutresultat som är bättre än de enskilda delarna. Följ anvisningarna nedan för att laga rätten:

Yams

Ingredienser:

  • 1 kg gröna matlagningsäpplen (ca 12 st.); skala, kärna ur och dela dem i halvor
  • 700 gram sötpotatis; skala och dela dem i halvor
  • 4 dl råsocker
  • 0,7 dl lönnsirap
  • 120 gram smör
  • 1 msk hackad rosmarin
  • Salt
  • Vitpeppar

Anvisningar:

  • Skala och skiva äpplena, och dela sedan skivorna i hälften.
  • Skala sötpotatisen, skiva den och dela sedan skivorna i hälften så att de bildar halvcirklar.
  • Placera sötpotatisen och äpplena i ungsformen. Växla mellan en skiva sötpotatis och två skivor äpplen tills du använt upp ingredienserna.
  • Ringla över lönnsirapen och strö över den hackade rosmarinen.
  • Strö råsockret ovanpå.
  • Lägg på skivor med kallt smör.
  • Täck med aluminiumfolie och grädda i 180⁰C i en timme.

Kockens rekommendation:

För att verkligen göra något extra av den här rätten rekommenderar kock Lynch att du serverar den med anka, fågel eller fläskkött.

Kom och besök FireLake Grill House & Cocktail Bar Mall of America för att prova på rätten innan lagar den. Mer information: www.firelakerestaurant.com

Berätta vad du tycker