Fem perfekta destinationer för spahelger

Radisson Blu Resort Terme di Galzignano Pool view

Behöver du lite egentid? Det är klart att du gör. Avkoppling är en investering. Och om du behöver övertygas så har vi fyra skäl till varför du borde ge dig själv en spadag. Att boka en massage är en bra start, och många av våra hotell erbjuder behandlingar som du lätt kan passa in i dagens schema. Men ibland behöver man en ordentlig retreat! En välförtjänt paus från vardagslivet. Platserna nedan erbjuder allt du behöver för just en sådan paus, och mer därtill.

Istanbul, Turkiet: Det sanna turkiska badet

Det turkiska badets ursprung är länkat till det Ottomanska rikets kultur, så det är inte konstigt att Turkiet är den bästa platsen att uppleva den här uråldriga behandlingen. Ett sant turkiskt bad börjar med avkoppling i ett uppvärmt rum. Badarna förflyttar sig sedan till ett ännu varmare rum innan de kyler av sig i kallt vatten. Efter en fullständig kroppstvätt och massage drar de sig sedan tillbaka till ett avkylningsrum för en stunds avkoppling.

Det finns många historiska hamams att upptäcka i Istanbul, men du behöver inte gå långt när du bor på Radisson Blu Hotel & Spa, Istanbul Tuzla.  Elysia Spa erbjuder en modern version av en turkisk hamamupplevelse.

Zen Garden RB Istanbu Tuzla spa relaxing

Spa, Belgien: Namnet säger allt

Visste du att det finns en stad som heter Spa? Den ligger i Belgien. Sedan 1500-talet har staden Spa dragit besökare från hela världen som kommit för att uppleva det helande vattnets terapeutiska effekter. Och om du bor på Radisson Blu Palace Hotel, Spa har du direkt tillgång till bergbanan som tar dig uppför kullen – i badrocken om du vill! – till Thermes de Spas förstklassiga faciliteter.

Radisson Blu Palace Spa Belgium Thermes de Spa outdoor pool

Tbilisi, Georgien: Den "varma" destinationen

"Tbilisi" kommer från ett gammalt georgiskt ord som bokstavligen betyder "varm plats". Staden fick därmed namnet på grund av sina varma källor. Det är ett måste att besöka svavelbaden när du är i Tbilisi. Men du kanske aldrig vill lämna det 1 600 kvadratmeter stora spaet på de två högsta våningarna på Radisson Blu Iveria Hotel, Tbilisi. Bara panoramautsikten ger energi! Läs om alla de olika behandlingarna som erbjuds och planera din spahelg.

Anne Semonin Spa Tbilisi Pool interior

Terme di Galzignano: Upplev det bästa av Italien

Terme di Galzignano ligger i de Eugenianska bergen och är en av Europas mest omtalade regioner med varma källor. Radisson Blu Resort Hotel, Terme di Galzignano är omgivet av en privat park på 350 000 kvadratmeter och är den perfekta platsen för ultimat avkoppling. Physiosal Center Medical SPA & Beauty, hotellets spa, har en bastu, varm grotta och bubbelpool samt ljusförstärkta "känsloduschar" och ett avkopplingsrum. Det erbjuder dessutom alla behandlingar du kan tänka dig så det är inte svårt att planera den perfekta helgen. Pluspoängen? Du är tillräckligt nära Venedig för en dagsutflykt!

Radisson Blu Resort Terme di Galzignano Pool view

Baden-Baden: bad, bad och mer bad!

Baden-Baden är synonymt med wellness tack vare dess helande varma vatten som bubblar upp från tolv källor med ett djup på ca 2 000 meter. "Baden" betyder "bada" på tyska, och eftersom det är en spastad kan du välja och vraka bland varma bad.

Det historiska Radisson Blu Badischer Hof Hotel, Baden-Baden är ett före detta Kapucinerkloster som ligger i en fridfull parkmiljö i stadens centrum .

Radisson Blu Badischer Hof Baden Baden indoor pool

Dela bloggen med en vän och börja planera er spahelg med Radisson Blu!

Berätta vad du tycker