Överraskande konst på Radisson Blu

Målning, skulptur, fotografi – Oavsett vilken konstform du föredrar så finns det alltid något där ute som talar till dig.

På Radisson Blu letar vi ständigt efter konstverk som fångar vår uppmärksamhet och kittlar vår fantasi. Vill du bli inspirerad? Här är sex av våra favoritkonstverk som utan tvekan kommer att tilltala din inre musa och som du hittar på ett Blu nära dig.

 1. Untitled (Jimi Hendrix), Mr. Brainwash på Radisson Blu Grand Hotel, Sofia

JimiHendrixVinylSofia_Bulgaria

 Det här konstverket är ett porträtt av Jimi Hendrix i sönderslagna vinylplattor på duk, och är ett av de mest imponerande konstverken i loungebaren på Radisson Blu Grand Hotel. Mr. Brainwash (även känd under förkortningen MBW) är ett alias för den franska konstnären Thierry Guetta som bor i Los Angeles.

 2. Label Mouton Rothschild 1970 av Andreas Jordi på Radisson Blu Hotel, Zurich Airport

Bild Label Mouton Rothschild 1970 -Chagall Zurich

 Målningens konstnär, Andreas Jordiat, hade följande att säga om det fängslande konstverket:

"Jag har alltid älskat vin och att måla med eller utan vin, och jag började prova på olika saker 2007.  Dessa målningar är original och det finns bara en av varje – de är unika. Tekniken jag använder är fotografi i kombination med målning, och färgerna och materialen jag använder är en blandning av akryl och krita. Jag älskar fortfarande att skapa så unika målningar.

 3. "Thought Within a Thought Within a Thought" av Pravdoliub Ivanov på Radisson Blu Grand Hotel, Sofia

7

 Konstverket "Thought Within a Thought Within a Thought" av den moderna bulgariska författaren är ett objekt som ser ut som en målning när det placeras mot en vägg. Det visar den mänskliga hjärnan och förhållandet mellan olika nerver. Det är de här länkarna som definierar vår uppfattning, våra känslor och rörelser. Konstverkets titel förmedlar tanken att det inte finns någon början eller något slut, bara en följd av sammanlänkade tankar.

Intressant fakta: Olika personer ser olika siffror i konstverket och vissa personer ser inga alls. Ser du några siffror?

 4. "Hotels that love to say yes" av Gerhard Bär på Radisson Blu Hotel, Frankfurt

RDBLU Hotel Frankfurt-46

I Centraleuropa, och som en del av vårt arbete mot Ansvarsfullt företagande, samarbetar vi med den tyske konstnären Gerhard Bär för att skapa upcycling-projekt för våra hotell. Han omvandlar vårt plastavfall till unika konstverk som passar utmärkt med Radisson Blus stil och känsla. Vem kunde väl ana att "skräpig" konst kunde vara så cool? 😉

 5. Konstverk av Merid Tafesse som visas på Radisson Blu Addis Ababa

MeridTafesse

Konstnären Merid Tafesse säger att han "växte upp i en kommunistisk region, så allt var stängt. I skolan var vi tvungna att läsa om kommunism och socialism, så det var som en låda. Det var därför jag blev konstnär, för att få chansen att uttrycka mig själv."

Hemma lärde sig Tafesse först att måla genom att kopiera sin mamma, som i sin tur kopierade kända konstverk. Hon hade talang och skulle, enligt Tafesse, också kunna ha blivit konstnär om hon ansträngt sig mer. Vi är otroligt nyfikna på vad han kommer att skapa härnäst!

 6. Vivian Maiers fotokollektion på Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago

VFMLID=65037832

"Det handlar helt och hållet om vad vi kände var Chicago", sa hotellets General Manager Pierre-Louis Giacotto. "Varje bild talar till dig om den eran eller personen bakom den.  Hon var mycket skicklig på att se vad vanliga människor inte ser."

Vill du se fler konstverk på Blu-hotellen? Besök vår Facebook-sida här. Eller dela med dig av ditt favoritkonstverk på ett Blu via Instagram eller Twitter.

Berätta vad du tycker