Oasbröllop på Radisson Blu Hotel Dubai, Deira Creek

Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått. Det här traditionella engelska brudrimmet är kanske välkänt för dig, men bröllopsceremonier och traditioner ser olika ut över hela världen

 

Har du någonsin funderat på hur ett traditionellt arabiskt bröllop ser ut? Vi bad våra vänner på Radisson Blu Hotel, Dubai Deira Creek att berätta för oss om de vackra traditionerna vid ett muslimskt bröllop ...

 

I muslimska kulturer firas bröllop separat. Vanligtvis i olika lokaler, en för brudgummen och en för bruden, där alla gästerna delas upp efter kön. Ibland firar man även på olika dagar.

 

Brudgummens fest firas med familjens överhuvud, fadern, tillsammans med bröder, farbröder och morbröder. Varje gäst välkomnas personligen av brudgummen, bjuds att sitta ner till middag och följs sedan till dörren så snart middagen är över.

 

Wedding set up Deira

Brudens bröllopsdag innebär många strikta regler som fotoförbud och man bjuder aldrig in några män – inte ens bröder, farbröder eller morbröder. Bruden sitter på en stor vacker scen med ljuset från stora, kraftiga projektorer cirklandes över hennes huvud, och scenen är även smyckad med diamantljuskronor och gulddekorationer.

 

Brudgummens klädsel är strikt och formell. Under brudens fest kan kvinnorna emellertid ta av sig den nationella klädseln som Abbayas och Sheilas eftersom det är ett event för enbart kvinnor. Det här är ett tillfälle för flickorna att visa upp sina vackra klänningar och dyra smycken för vänner som ett bevis på rikedom.

OJD_2834
Mängden mat som serveras vid eventet räcker till att mätta över tusentals gäster.  Borden fylls av alla rätter du kan tänka dig, tillsammans med alla sötsaker världen har att erbjuda. Du förväntas äta rikligt då det enligt muslimsk sed anses vara oartigt att tacka nej till en måltid.
Ingen alkohol är tillåten på någon av festerna, men man låter te, kaffe, juice och läsk flöda hela kvällen.

Underhållningen vid bröllop kan bestå av lokala sångare, eller i vissa fall även ett populärt arabiskt band eller en känd sångare. För det mesta är underhållningen för högljudd för att man ska kunna prata sinsemellan den dagen.
Det anses vara ett måste att umgås med alla. Du förväntas hälsa på och prata med människor som du träffar för första gången. Det är mycket vanligt att värden presenterar dig för samtliga gäster i rummet samt alla familjemedlemmar.

 

Vid slutet av brudgummens bröllop är det vanligt att brudgummen förs till brudens event. Det gör man för att presentera brudgummen för hans framtida familj och nya liv. När den här ritualen sker måste alla kvinnor sätta på sig sina Abbayas för att skyla sig. Brudgummen och bruden sitter bredvid varandra på den stora scenen och tittar på gästerna. Gästerna tar sedan farväl av brudparet, önskar dem lycka till och tar med sig sina minnesgåvor hem.

 

Wedding2

Vill du fira ditt bröllop i en pittoresk ökenoasis? Vår nyrenoverade balsal Zabeel på Radisson Blu Hotel, Dubai Deira Creekär precis vad du behöver för att göra din speciella dag minnesvärd.

Berätta vad du tycker