Ny Design och Nya Matupplevelser i Norden

Norge, Danmark eller Sverige? Var du än befinner dig tipsar vi om restaurangerna som erbjuder utsökt mat i trendig miljö.

Tromsö

Restaurang Charly’s är tillbaka i Tromsö. Under 1970 – och 1980- talet var restaurangen känd som det bästa dansstället i hela Tromsö. Efter en totalrenovering är Charly’s tillbaka på kartan och vill ta tillbaka tronen som stadens vattenhål bland hotellgäster och lokalbefolkningen. Nya Charly’s är en intim à la carte-restaurang med mysig atmosfär. Här finns plankstek på menyn och det fortfarande finns chans att ta en dans, för dansgolvet finns kvar i restaurangen.

TROMSO - RDBLU - TOSZH

Ett stenkast från Charly’s, i ett område som kallas Nordens Paris, ligger Brasserie 69N. Här serveras mat av de bästa lokala råvarorna med en fransk touch för att du ska njuta av det bästa från två traditionella kulinariska världar. Bon appétit!

TROMSO - Brasserie69

Bodö

Mitt i Bodö centrum hittar du Radisson Blu Hotel som under det senaste året genomgått stora förändringar. Med ny och inspirerande design och ny meny i restaurang Fjord Eat & Drink vill restaurangen bli den självklara mötesplatsen i Bodö. Fjord Eat & Drink har fått en uppgradering och kombinerar det rustika med elegans i en miljö med internationell prägel. Specialiteter på menyn är torsk, musslor och krabba. Avsluta sedan middagen med en drink och panoramautsikt över staden i bar Top13 på 13:e våningen.

BODO - RDBLU - Top13

BODO - RDBLU

Vill du utforska det nordnorska köket ska du besöka restaurang NYT som söker inspiration i norra Norge för att hitta ingredienser som uppdaterar de traditionella mattraditionerna.

BODO - Restaurant NYT

Stockholm

Restaurang Herr Julius c/o Strand Hotell ligger precis vid Nybrokajen och menyn består av både svenska och internationella influenser serverade med säsongens fräscha råvaror. Efter nyår kommer Herr Julius att stängas för att genomgå en totalrenovering, för att till sommaren öppna i en helt ny regi med restaurang och två barer.

STOCKHOLM_Strand_HerrJulius

Vill du njuta av förstklassig mat av lokalproducerade råvaror ska besöka restaurang Proviant. Restaurangen finns på tre platser i Stockholm och har blivit en favorit med sin härliga atmosfär och goda mat. På Proviant Östermalm finns alltid en ”Menu Surprise” på menyn och restaurangen på Kungsholmen har ett eget mikrobryggeri. Proviant på Gärdet är deras senaste tillskott som är en mysig kvarterskrog med både pizzaugn och ett eget bageri.

STOCKHOLM - Proviant

Köpenhamn

Lev la dolce vita på nyrenoverade restaurang Filini som väver samman nordisk och italiensk design och serverar läckra italienska signaturrätter. Restaurangen inbjuder till en mysig miljö med ljusa trämöbler och italienska golvplattor. Träffa dina vänner i den livliga baren eller spendera tid i den mer intima restaurangen där du njuter av utsökt italiensk mat och vin i flera timmar i gott sällskap.

COPENHAGEN - RDBLU Filini-4

Vill du prova något nytt ska du bege dig till VeVe som ligger i en vacker gammal lagerlokal i Østerbro. Menyn är helt vegetarisk och här bestämmer årstiden vad som serveras på tallriken. Bakom den nyöppnade restaurangen står Kiin Kiin som för många är kända som den enda thailändska restaurangen utanför Thailand som har en Michelinstjärna. Inredningen består av vackra stengolv och har en antydan till den gamla brödfabriken som låg här tidigare. Namnet VeVe betyder vegetariska rätter från hela världen. (På danska Vegetarisk Verdenskøkken)

COPENHAGEN - Veve

Berätta vad du tycker