En njutbar helg i Göteborg

Är det mycket nu? Åk iväg en helg och skäm bort dig med varma bad, träning och avkopplande miljöer. På Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg har du fri tillgång till bastu, spa, bubbelpooler och gym – högst upp i hotellet med enastående utsikt över hamnen. Dessutom kan du boka behandlingar eller få en timme i gymmet med en personlig tränare. Sedan är det dags att se vad Göteborg mer har att erbjuda för att få dig att må bra.

 

Hyr en cykel

Gör som fler och fler göteborgare – ta cykeln. Enligt en artikel i Göteborgsposten nyligen, slår cyklandet rekord, med en ökning på över 20 procent förra året. Och Göteborg är en utmärkt cykelstad, bortsett från de många backarna då. Bara i Göteborg döper man sin hyrcykeltjänst till Styr & Ställ och med ett tredagarskort tar du dig enkelt runt i staden – ta bara en cykel från en station och lämna den på en annan.

 

Gör en utflykt till skärgården

Vind, doften av salt och vågor som slår mot klipporna. Passa på att göra en avstickare från innerstaden och upptäck skärgården, för att hämta nya krafter. Färjetrafiken till öarna är väl utbyggd. Från Lilla Varholmen kan du åka färja till Björkö och vidare till bilfria, stillsamma Grötö. Ta med matsäck, promenera och njut av tystnaden. Vågar du ta ett dopp i det iskalla vattnet?

 

Göteborg från ovan

Hur ser Göteborg ut ur fågelperspektiv? Fotografen Lars Bygdemark har under många år fotograferat stadens vattendrag, natur, byggnader, fordon – ja, allt – från luften. Ta chansen att se utställningen Göteborg från ovan på Göteborgs Stadsmuseum, som pågår till januari 2015.

 

Chokladprovning på Berzelii

Visste du att mörk choklad innehåller hälsosamma antioxidanter? Att bönan Criollo ger chokladpralinen en blommig ton och fruktighet? Gå på chokladprovning på Berzelii, lär dig mer om historia, bönor och tillverkning. Och framförallt: smaka och njut av utvalda chokladsorter.

 

Möt våren i Botaniska

Passa på att se en madagaskarstjärna blomma. Besök tropiska växthus. Se vårlökarna sticka upp ur jorden. Gå på orkidéfrossa. Klättra upp på klipporna och njut av utsikten. Att möta våren i Göteborgs Botaniska Trädgård är något speciellt. Trädgården har också en stor samling japanska växter och i år står japansk natur och kultur i centrum på Botaniska. I programmet hittar du bland annat dans, pappersteater, teceremonier och bonsaiutställning.

Berätta vad du tycker